20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA/tp
STA/tp
0 05.11.2014 11:59:31

Cannavaro bo deloval na Kitajskem

Reuters
Štirikratni zaporedni kitajski nogometni prvak Guangzhou Evergrande je danes uradno predstavil novega trenerja. To je postal 41-letni, nekdanji italijanski zvezdnik Fabio Cannavaro, ki je na tem mestu zamenjal rojaka Marcella Lipija.

A Lippi ostaja v klubu, ta je zanj našel novo delovno mesto, opravljal bo namreč delo direktorja ekipe.

"Bilo je nekaj nesporazumov o tem, kaj sem izjavil. Nisem rekel, da bom odstopil in zapustil ekipo, ampak, da se bom samo umaknil v ozadje. Še vedno bom nekakšen šef ekipe, a z njo bo na igrišču delal Fabio. On bo izvršni šef, jaz pa mu bom pomagal. S tem si bom pridobil možnost, da večkrat obiščem družino v domovini, zadnja leta se z najbližjimi nisem srečal tudi po šest mesecev," je dejal 66-letni italijanski strokovnjak.

Lippi ima zaupanje v svojega nekdanjega varovanca, meni, da ima Cannavaro vse možnosti, da postane odličen trener. "V svoji igralski karieri si je nabral veliko izkušenj. Delal je z največjimi strokovnjaki, kar bo lahko izkoristil. Še vedno pa se bo lahko obrnil tudi name," je Lippi prepričan o dobrem sodelovanju z novim trenerjem, ki veliko trenerskih izkušenj še nima. Do zdaj je bil le član strokovnega štaba pri Al-Ahliju iz Združenih arabskih emiratov.

Cannavaro je v svoji igralski karieri igral za Napoli, Parmo, Juventus, Inter in Real Madrid, kariero pa je zaključil leta 2011 prav pri Al-Ahliju. Leta 2006 je z italijansko reprezentanco postal svetovni prvak, istega leta je dobil tudi nagrado za najboljšega nogometaša leta.

Članki iz rubrike