20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

am
am
0 04.11.2014 17:58:37

Gol leta, desetletja, življenja

vszi
V Kostariki so ga z lepim španskim izrazom poimenovali zadetek življenja, neverjetno mojstrovino nogometaša z imenom Esteban Ramirez pa občudujejo tudi drugod po svetu.

Čeprav je izbrana vrsta Kostarike z uvrstitvijo v četrtfinale letošnjega svetovnega prvenstva postala ljubljenka marsikaterega nogometnega navdušenca, prvenstvo te države ne velja za nič posebnega. Toda to ne zmanjšuje vrednosti enega najlepših zadetkov, kar smo jih kadarkoli videli. 

Obračun moštev CS Herediano in Deportivo Saprissa si ne bi zaslužil niti pikice pozornosti v drugi srednjeameriških državah, kaj šele drugod po svetu. A dvoboj v ligi, v kateri se vseeno igra nogomet na zanemarljivi ravni je danes postal svetovno slaven po zaslugi mojstrovine, ki je noben pravi nogometni navdušenec ne bo pozabil zlepa.



Igralec domačega moštva je v 21. minuti na prsi sprejel žogo in se s tem mojstrsko izognil branilcu. Drugega je, ne da bi okroglo usnje padlo na tla, preigral z žongliranjem z glavo. Nato pa je, ne da bi žoga padla na tla, sprožil pravljičen volej z dobrih dvajsetih metrov in okvir vrat zadel tako, da strela ne bi ubranila niti dva vratarja svetovnega kova.

Ah, kaj bi vam govorili. Poglejte si posnetek in ocenite, ali imajo Kostaričani s svojim zagotavljanjem, da gre za zadetek življenja, prav. Četudi se vam taka ocena zdi nekoliko pretirana, boste verjetno priznali, da gre za resnega kandidata za gol leta in za enega od kandidatov za gol desetletja.

Članki iz rubrike