pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

eč
0 04.11.2014 14:44:26

Je Leipzig res edina možnost?

Red Bull Salzburg
Čas Kevina Kampla pri Salzburgu se počasi, a vztrajno izteka. Vprašanje pa je, kaj mu bo prinesla prihodnost.

Nemški nogometni funkcionar Ralf Rangnick je dvignil nemalo prahu z izjavo, v kateri je omenil tudi Kevina Kampla. Dejal je namreč, da bo Slovenec za Salzburg igral le še od poletja oziroma da bo najkasneje po koncu sezone odšel drugam, saj je ocenil, da je avstrijsko ligo že prerasel. S tem se strinja marsikdo: Kampl iz tedna v teden v dresu rdečih bikov dokazuje, kako kvaliteten nogometaš je; bržčas preveč kvaliteten za avstrijsko bundesligo. O njegovem odhodu se je veliko govorilo že pred meseci, toda govorice so se nato umirile, ko je zvezdnik slovenske reprezentance podpisal novo pogodbo s Salzburgom. Toda čeprav je slednja v veljavi do leta 2019, je očitno že jasno, da Kampl do takrat ne bo ostal v Mozartovem mestu.

Precej bolj pa je v meglo zavito vprašanje, kje bo kariero nadaljeval otrok Bayerja iz Leverkusna. V tem trenutku se zdi, da je "obsojen" na Red Bull iz Leipziga; kot pove že ime tega nemškega drugoligaša, ima istega lastnika kot Salzburžani. In prav ti ljudje naj bi sklenili, da bo za vse dobitna kombinacija, če bo Kampl zgolj zamenjal klub in državo, lastništvo nad njim pa se ne bi kaj prida spremenilo. Toda nekaj drži kot pribito: v drugo nemško ligo verjetno ne bo šel. Marsikaj bo torej odvisno od tega, ali se bo Leipzig prebil med elito ali ne. Trenutno zaseda tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, za prvim zaostaja za šest točk, za drugim pa zgolj za eno. Sezona je jasno še dolga in lahko se zgodi marsikaj, prav tako se bodo zdaj, ko je jasno, da Kampl v Avstriji ne bo dočakal svoje četrte sezone, zagotovo zganili tudi številni drugi klubi.



MORDA ŽE JANUARJA
Spomnimo, v preteklosti se je okoli njega najbolj zavzeto smukal turški velikan Fenerbahče, omenjalo se je Bayer iz Leverkusna in celo nekatere klube iz Anglije (Kampl je v intervjuju za Ekipo24 pred časom razkril, da bi nekoč najraje zaigral za Arsenal), seznam se je v zadnjem času po zaslugi njegovih res dobrih iger zagotovo še povečal. "Kevin bi lahko igral za marsikoga, zagotovo pa za vsak nemški klub," je še pristavil Rangnick, nekateri avstrijski mediji pa so namignili: do njegovega odhoda bi lahko prišlo že v mesecu januarju.

Članki iz rubrike