Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.09.2014 15:53:44
Deli članek:

Zahović: Ko se zgodi, ne želiš sprejeti

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor Maribora je vedel, da se bodo vijoličasti na domačem prizorišču mučili.

Ob Kamniški Bistrici v vijoličasti zasedbi ni bilo Agima Ibraimija, Mitje Vilerja, Petra Stojanovića in Amirja Derviševića, a kljub temu so bili le redki, ki so si drznili napovedati, da bi se zadnjeuvrščeni gostitelji lahko izognili porazu. Pa se so, varovanci trenerja Dejana Djuranovića so si z izjemnim pristopom in disciplinirano ter organizirano igro v obrambi zaslužili veliko točko, po osmih porazih so zdaj Radomljani neporaženi že na treh zaporednih preizkušnjah.

Prvaki iz Maribora so remizirali prvič v dozdajšnjem delu prvenstva. Neodločen izid kakopak pomeni razočaranje, ki v pričakovanju dvoboja s Schalkejem gotovo ni dobrodošlo, a da bi se takšnemu scenariju izognili, bi morali pokazati več. Veliko več! Sicer so imeli od prve do zadnje minute pobudo, ki pa je bila bolj kot ne jalova, obetavne položaje za dosego zadetka bi lahko prešteli na prste ene roke slabšega mizarja. Štajerci so bili brez prave ideje, kako prelisičiti nasprotnika, še bolj skrb zbujajoče je, da so bili brez energije, delovali so brezvoljno. Kot da bi le čakali, da bo tekme čim prej konec. Niso kazali želje po "krvi", po prepotrebnih točkah, vseskozi so igrali v enakem in zlasti prepočasnem ritmu. Čeprav so igralci poudarjali, da so osredotočeni na prvenstvo, je popolnoma jasno, da so bili z mislimi nekje drugje. Kje, seveda ni skrivnost.

NA VOLJO ŠE DOVOLJ ČASA
Marsikdo je pričakoval, da bo po tekmi slačilnico obiskal Zlatko Zahović in da bo dogajanje zelo glasno, da bo rohnelo. Prvi del se je uresničil, drugi pač ne, športni direktor je deloval mirno tudi po prespani noči: "Vse to, kar se nam dogaja v prvenstvu, smo pričakovali, napovedovali, toda ko se zares zgodi, tega seveda ne moreš sprejeti. Ne želiš. Iz preprostega razloga, ker smo zmagovalci, toda kljub temu ni nikakršne panike."

Toda dejstvo je, da videno ob Kamniški Bistrici nikakor ni dober obet pred spopadom proti Schalkeju. "Do začetka tekme proti Radomljam sem bil prepričan, da bomo v Gelsenikrchnu zmagali, a vendarle je še vedno na voljo dovolj časa, da fantje sami pri sebi razmislijo, kako in kaj. Verjel sem v ekipo in še vedno verjamem. Neizmerno. Vsi mi brez igralcev ne bi bili nič. Dober športni direktor sem zaradi njih, vsi smo v klubu zaradi njih. To dobro vedo, hkrati verjamem, da so dovolj zreli, da lahko pričakujem njihovo pomoč. Verjamem, da bodo znali prisluhniti tišini ..." je sporočilo Zlatka Zahovića slačilnici.