Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.08.2014 00:03:32
Deli članek:

Največja želja? Real!

Drago Wernig - TAKA

Mariborski nogometaši so strnili misli po velikem uspehu svojega kluba, ki bo po 15 letih spet igral v ligi prvakov.

Damjan Bohar je uspeh svoje ekipe plačal tako, da je ostal brez gostih las, a hitronogi nogometaš iz Prekmurja se zaradi tega, ker so ga po tekmi v Glasgowu ostrigli, ne bo pritoževal. Liga prvakov se pač ne zgodi vsak dan, ne prideš vsak dan v čisto pravi nogometni raj. Mariboru je uspelo prvič po 15 letih in šele drugič v zgodovini. To je uspeh, ki ga bodo vijoličasti znali proslaviti, uživali bodo pa tudi na vseh šestih tekmah, ki so pred njimi. Koga bodo dobili za nasprotnika, bo znano v četrtek, jasno pa je, da bomo v Ljudskem vrtu zagotovo gledali vsaj kakšnega velikana evropskega nogometa. In koga si Štajerci najbolj želijo? "Real iz Madrida!" sta sredi prešernega slavja na Celtic Parku v en glas poudarila Agim Ibraimi in Željko Filipović.

LAHKO SO VES ČAS NAPADALI
"Verjeli ali ne, toda tokrat so nam pomagali celo navijači Celtica," je nato nadaljeval Ibraimi. Makedonec, ki je bil tudi tokrat eden ključnih mož svoje ekipe, je zatem pojasnil, zakaj: "Svoje ljubljence so ves čas podili v napad, ti pa so jih pridno poslušali. To je bila voda na naš mlin, saj so nam domači posledično puščali veliko prostora za organizacijo napadov. Lahko smo ves čas napadali, in to je bilo odločilnega pomena. Poleg Tavaresovega zadetka, seveda. Še dolgo bomo pomnili, kako je tedaj žoga končala v mreži Celtica!"

Eden od velikih junakov je bil tudi Jasmin Handanović, ki je branil popolno. V preteklosti je bil marsikdaj kritiziran, tokrat je bil brez napake. A ne samo to, nekajkrat je tudi izjemno posredoval. Recimo tik pred koncem tekme, ko je z izjemno reakcijo preprečil podaljšek. "Je bila to obramba življenja? Ne, to je bila obramba celotne ekipe!" se je smejalo izkušenemu Ljubljančanu, ki je zatem dodal: "Ni kaj, Glasgow je za nas res srečen kraj. Tam se je vse skupaj začelo, zdaj je dobilo še najboljše možno nadaljevanje. Ampak ne glede na vse moramo ostati skromni. Zaradi tega smo tudi prišli sem, kjer smo."

DOKAZALI, DA SO VELIKA EKIPA
Na sredini igrišča je ogromno dela postoril Željko Filipović, ki pa po koncu tekme ni skrival presenečenja. "Ne pomnim, kdaj smo imeli proti kateremu koli nasprotniku na tako visoki ravni tako prevlado v vezni liniji," je poudaril nekdanji član Olimpije, Kopra in Domžal ter pristavil: "Ni kaj, dokazali smo, da smo dozoreli. Napredujemo iz tekme v tekmo, tokrat pa smo preživeli tudi pekel Celtic Parka. Pritisk je bil izjemen, a nas ni ganil. To so odlike velikih ekip. Mi smo dokazali, da smo."