Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
26.08.2014 21:46:11
Deli članek:

Pesti drži tudi župan

Grega Wernig

Štajerska prestolnica je nocoj na nogah. Mariborski nogometaši namreč igrajo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Glasgowu proti Celticu in ogromno Mariborčanov se je odločilo obračun ogledati kar na mariborskih ulicah. Gostinci si zadovoljno manejo roke, medtem ko Štajerci naročajo pivo za pivom in si zraven živčno grizejo nohte.

Dve glavni navijaški "bazi" v Mariboru sta nocoj Grajski trg, kjer se je zbralo okrog sto petdeset privržencev vijoličastih, med njimi je tudi prvi mož drugega največjega mesta v Sloveniji, župan Andrej Fištravec, in Poštna ulica. Vzdušje na Grajskem trgu je dokaj mirno, toda živčnost v zraku je vseeno zaznati. Ob dveh odličnih akcijah Mariborčanov so navijači le stežka zadržali emocije, nekateri pa so ob zapravljenih priložnostih tudi – tako kot je to v navadi pri Štajercih – prav sočno preklinjali.

In če je vzdušje na Grajskem trgu dokaj mirno, je povsem drugačno na Poštni ulici. Tam se je zbralo še več ljudi, morda celo več kot dvesto, med njimi je tudi nekaj takšnih, ki imajo na sebi obeležja najglasnejše mariborske navijaške skupine, Viol. "Poštna publika" obračun spremlja zares zelo živčno, ves čas so v pričakovanju zadetka in ko sta Marcos Tavares in Mitja Viler skorajda popeljala njihove ljubljence v vodstvo, je v ozki uličici završalo.

Praktično vsi so vstali iz sedežev in ko so videli, na kak način sta se razpletli obetavni situaciji, so se prijeli za glavo in globoko zavzdihnili. Tudi sicer so navijači zelo energični, ob vsaki dobri potezi Maribora zaploskajo, ob vsaki dvomljivi odločitvi sodnika glasno negodujejo, praktično se zdi, kot da so na stadionu.

Ob polčasu pa sta obe največji skupini zelo zadovoljni s predstavo Maribora, vsi so prepričani, da bodo vijoličasti v drugem polčasu le uspeli zadeti in si zagotoviti tako želeno ligo prvakov. Potem – tako obljubljajo vsi – pa bodo njihovim junakom na letališču priredili nepozabno dobrodošlico.