Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2014 23:04:17
Deli članek:

Šimundža: Vedel sem...

Drago Wernig

To je ogromna stvar za vso Slovenijo, so bile prve besede Anteja Šimundže po preboju Maribora v ligo prvakov.

Maribor je v ligi prvakov, Anteju Šimundži je 15 let kasneje uspelo to, kar je pred tem le Bojanu Prašnikarju. Šimundža je bil tedaj eden od nogometašev Maribora, tega je zdaj v raj popeljal še kot trener. In to na kakšen način! Mariborčani so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij v gosteh premagali Celtic, velikana britanskega nogometa, ki je pred tem trikrat zapored igral v skupinskem delu lige prvakov. Toda bledi Škoti so tokrat naleteli na premočnega nasprotnika, ki je povsem zasluženo slavil z 1:0.

"Vedel sem! Vedel sem, da Celtic ne bo takoj močno pritisnil na gol. Vedel sem, da bodo domači počakali in bolj napadalno zaigrali šele v drugem polčasu. Toda ne glede na vse sem bil prepričan, da bomo zadeli. Neverjetno je, kar nam je uspelo. To je ogromna zadeva. To je velik uspeh, za vse nas. Za klub, za navijače, za mesto Maribor, za celotno Slovenijo. Trdo smo delali za ta korak, nocojšnja zmaga pomeni uresničitev želja in je nagrada za ves trud vseh v klubu. Ter najlepše darilo za naše navijače, ki nam vedno stojijo ob strani. Velike čestitke ekipi za veliko predstavo!" so bile po tekmi na Parkheadu prve besede vidno ganjenega Šimundže.

Trener vijoličastih je nato pokomentiral tudi tekmo: "Pričakovali smo takšen Celtic. Vedeli smo, da bodo začeli previdneje in skušali skozi tekmo dvigniti ritem. Celtic Park je zahtevno gostovanje za vsako ekipo, navijači ustvarjajo pritisk, zato sem verjel, da bodo morali po zmago. Temeljito smo se pripravili na tekmo. Celticu ne ustreza ekipa, ki goji kombinatorno igro. Vršič, Tavares, Ibraimi so oddelali fazo obrambe in bili nevarni v napadalnih akcijah. Namen smo dosegli, ohranjali smo posest žoge in tako prišli do cilja."

Koga pa si novi heroj Štajerske in vse Slovenije želi v skupinskem delu? "Nimam posebnih želja. Povedano po pravici, trenutno še ne razmišljam o tem, ampak o naslednji tekmi. To pa so Domžale."