Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
26.08.2014 20:56:44
Deli članek:

Z Di Mario podrli rekord

manutd.com

Manchester United je podrl britanski rekord, za Angela Di Mario je odštel astronomskih 75 milijonov evrov!

Dvomov ni več, Angel Di Maria, ki ga je slovenski selektor Srečko Katanec na začetku junija opisal kot enega najboljših nogometašev na svetu v tem trenutku, je uradno postal preteklost madridskega Reala. Na stadionu Santiago Bernabeu je kar malce presenetljivo postal presežek, kar so želeli s pridom izkoristiti številni klubi. Najprej Paris Saint Germain, ki pa so mu odgovorni pred časom stopili na prste in Argentinčeva selitev v Pariz je padla v vodo. Ne pa tudi njegov prestop v Manchester United, ki je bil po tednih takšnih in drugačnih namigovanj v torek le uradno zapečaten. In to za kakšen znesek! Rdeči vragi so za Di Mario plačali astronomskih 75 milijonov evrov, kar je najdražji prestop v Veliki Britaniji vseh časov.

"Naravnost presrečen sem, ker sem prišel k Manchester Unitedu," zadovoljstva ne skriva 26-letni nekdanji član Benfice, ki je za Real igral od leta 2010 dalje, in nadaljuje: "Povsem sem užival v Španiji, a zame se je začelo zanimati veliko klubov. Toda United je edini, zaradi katerega sem bil pripravljen zapustiti Real. Zdaj me bo vodil Louis van Gaal, ki je fantastičen trener z izjemno preteklostjo. Navdušen sem nad vizijo in odločnostjo vseh v tem klubu, ki želijo United vrniti nazaj na vrh, kamor seveda tudi spada. Komaj čakam, da se začne zares."

Pred Di Mario je britanski rekord v rokah držal Fernando Torres, Chelsea je leta 2011 za Španca rivalu Liverpoolu plačal 63 milijonov evrov. Di Maria je postal šesti najdražji nogometaš v zgodovini nogometa, več kot United sta v preteklosti plačevala le Real in Barcelona: za Garetha Bala, Cristiana Ronalda, Jamesa Rodrigueza, Luisa Suareza in Neymarja.