Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu, bk
nu, bk
0 24.08.2014 12:25:17

Navijač s petardo ubil kamerunskega reprezentanta

Albertu Ebosseju Bodjongu v bolnišnici niso mogli več pomagati.
Kamerunski nogometaš Albert Ebosse Bodjongo je umrl, ko ga je v glavo s petardo zadel navijač, ki je na stadionu vanj vrgel predmet po tekmi alžirskega prvenstva. Po najnovejših informacijah naj bi šlo celo za navijače ekipe, kjer si je Ebosse služil kruh, JS Kabylie.

Štiriindvajsetletnega nogometaša so sicer prepeljali v bolnišnico v Tizi Ouzouju, vendar mu niso mogli več pomagati. Alžirsko notranje ministrstvo je odredilo preiskavo tragične nesreče.

Ebosse, za kamerunsko reprezentanco je odigral šest tekem, je na tej tekmi z najstrožje kazni dosegel edini zadetek za ekipo JS Kabylie, ki je doma izgubila dvoboj drugega kroga prvenstva z moštvom USM Algerhat z 1:2.


Celotna tekma je sicer minila v znamenju navijaških incidentov, do največjega pa je prišlo povsem na koncu, ko so po tekmi navijači začeli metati na igrišče raznorazne predmete. Eden, šlo naj bi za petardo, pa je zadel s soigralci bežečega Ebosseja, ki je v Kabylie prišel leta 2013 in bil najboljši strelec alžirskega prvenstva v sezoni 2013/14, v 31 tekmah je 17-krat zatresel mrežo.

Alžirska nogometna zveza je zaradi tragične smrti v znak žalovanja začasno odpovedala celoten naslednji prvenstveni krog, ki je bil na sporedu 29. in 30. avgusta.
Bodjongo

Članki iz rubrike