Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
20.08.2014 17:18:00
Deli članek:

Moya Oblaku napovedal boj

Reuters

Eden od nogometašev, ki so se na tekmi španskega superpokala najbolj izkazali, je bil vratar Atletica Miguel Angel Moya.

Trener Diego Simeone je imel predvsem zaradi poškodbe slovenskega čuvaja mreže in rekordejrja Jana Oblaka pred prvo tekmo na Santiago Bernabeu lažje delo pri izbiri prvega vratarja Atletica. Ker je izpustil kar tri tedne treningov, Oblak ni bil tako dobro pripravljen kot njegov soigralec, že v naslednjih dneh pa lahko pričakujemo drugačno zgodbo. 

Dejstvo, da je Moya v torek pozno ponoči pokazal veliko vratarskega znanja, je kot na dlani. Prav tako tudi to, da je Oblak eden najboljših mladih vratarjev na svetu in da aktualni španski prvaki niso kar tako odšteli vrtoglavih šestnajst milijonov evrov zanj. Tega se zaveda tudi Moya, ki pa je napovedal, da bo Simeoneju še dodatno otežil delo in da se bo s Škofjeločanom boril za mesto med vratnicama: "Vratarski položaj je izjemno zahteven in ne dopušča napak. Težko je ohraniti visoko raven forme, toda tekmovalnost je pri tem dobrodošla. Moja naloga je, da trenerju otežim izbiro, seveda pa bo ekipa vedno na prvem mestu." 

Povratna tekma bo na sporedu v petek ob 22.30 na stadionu Vicente Calderon.