Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2014 09:56:27
Deli članek:

Lovrečič se je vrnil v Celje

Grega Wernig

V Celju bo do konca sezone nastopal tudi Anej Lovrečič, ki je za grofe igral že med letoma 2008 in 2010.

Izolčan je kariero začel v Kopru, leta 2007 pa se je preselil k italijanskemu Lecceju. Na Apeninskem polotoku je ostal eno sezono, nato se je vrnil v domovino, natančneje v Celje, kjer je ostal dve sezoni.

V rumeno-modrem dresu je zbral 41 ligaških nastopov, ob tem pa dosegel 11 zadetkov. Poleti leta 2010 je postal član Olimpije in zeleno-beli dres tri sezone. V njem je zbral 78 ligaških nastopov in dosegel 16 zadetkov.

Dobre predstave so mu omogočile prestop k romunskemu Vasluiju, ki pa ga je zaradi finančnih težav kluba zapustil v januarskem prestopnem roku. Preostanek minule sezone je preživel v Makedoniji, kjer je bil član skopskega Vardarja.

"Vesel sem, da sem se vrnil v Celje, kjer sem se vedno odlično počutil. Odločitev za podpis pogodbe je bila po nekaj opravljenih treningih in pogovorih s trenerjem ter športnim direktorjem precej lahka. Moštvo je mlado, premore ogromno potenciala, vtisi s treningov pa dajejo jasno sliko, da je tudi kakovostno. Verjamem, da je Celje odlična odskočna deska za te mlade nogometaše, katerim želim s svojimi izkušnjami čim bolj pomagati. Vsekakor pa lahko igranje v Celju tudi meni pomaga pri nadaljnji karieri," je ob podpisu pogodbe povedal 27-letni vezist, ki bo nosil dres s številko 25.

"Zagotovo smo si želeli takšnega igralca kot je Anej. Ima izkušnje, dokazano kakovost, hkrati pa je tudi osebnostno pravi za naše moštvo. Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti, saj sem prepričan, da bo za nas predstavljal pravo dodano vrednost. Verjamem, da ne bo imel težav z vključitvijo v moštvo, saj mu je okolje dobro poznano, prav tako pa je v zadnjem času z nami opravil kar precej treningov, tako da vsekakor dobro pozna našo filozofijo," je prihod nekdanjega mladega reprezentanta komentiral trener Simon Rožman.