Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
12.08.2014 10:48:36
Deli članek:

V Ljudskem vrtu vendarle Legia?

vszi

Čeprav se pri Mariboru že mrzlično pripravljajo na prvo tekmo 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, še vedno ni dokončno, kdo bo njihov nasprotnik.

Saga o kazni varšavske Legie in napredovanju Celtica za zeleno mizo kljub pravi mali katastrofi na nogometnih zalenicah še vedno ni dobila svojega razpleta. Po tem ko so Poljaki Škote pozvali, da bi odigrali še eno tekmo, ki bi odločila zmagovalca, in po tem ko se presrečni Celtic ni odzival na njihove prošnje, bo zdaj poljski pritožbi prisluhnila še Uefa.

Poljaki so že v ponedeljek napovedali, da se bodo pritožili na Mednarodno športno razsodišče v Lozani, a bo primer jutri dopoldne še enkrat obravnavala tudi Uefa. Čeprav so možnosti za to, da bi pri evropski nogometni zvezi spremenili kazen Poljakom, zelo majhne, se ti ne predajajo do konca. Svoje mnenje o celotni zadevi je podal tudi Pedro Pinto, ki je vodja medijev pri Uefi: "Stališče Uefe je, da so pri Legii storili administrativno napako in pravila so pravila, čeprav se marsikomu zdijo prestroga. Če bo pritožba zavrnjena, se lahko še vedno pritožijo na mednarodno športno sodišče." In kakšne so možnosti, da bi v Ljudskem vrtu vendarle gledali Poljake in ne Celtic? "Res je, da je napako storila ena oseba, vendar je temu tako v večini podobnih primerov. Tak argument ne more biti legitimen," je še dodal Pinto.