Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.08.2014 14:05:11
Deli članek:

Zahović: V dvoboj z vodstvom 1:0

Drago Wernig - TAKA

Pod Kalvarijo so žreb v Nyonu sprejeli mirno, a športni direktor je že našel prednost pred tekmecem v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

V Ljudskem vrtu so žreb zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov sprejeli mirno. Brez pretiranih emocij in zlasti z velikim spoštovanjem do dolge in bogate tradicije, s katero se lahko pohvali Celtic. Toda nekje v sebi gotovo globoko verjamejo, da bi jim lahko uspel nov mejnik, da bi lahko še drugič v zgodovini kluba napredovali v skupinski del lige prvakov. Dejstvo je, da jih v Celtic Parku čaka pekel, a prav tako ne gre zanemariti spoznanja, da je škotski klubski nogomet že nekaj časa v krizi, da je daleč od nekdanjih lepih časov.

"Uf, spet Glasgow. Tam se je začela naša zgodba," je takoj po žrebu vzdihnil Zlatko Zahović. Zaznati je bilo vsaj kanček zadovoljstva ... Za analizo igralske zasedbe tekmeca je seveda še prezgodaj, zato pa je športni direktor že našel prednost, s katero bodo Ante Šimundža in njegovi varovanci krenili v boj s Celticom. "Z 1:0 vodimo že pred prvo tekmo," se je nasmejal Zlatko Zahović in nato utemeljil svojo misel z barvo, ki je zaščitni znak tekmeca: "Ker smo navajeni prevlade nad zeleno-belo barvo."

Prva tekma Maribor - Celtic bo 20. avgusta v Ljudskem vrtu, povratna šest dni pozneje v Glasgowu.