Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantić
Robert Balantić
08.08.2014 13:12:38
Deli članek:

Lepi spomini na Glasgow

Drago Wernig - TAKA

Glasgow bo za vse večne čase z zlatimi črkami zapisan v zgodovino mariborskega kluba.

Mariborčanom je ples kroglic v Nyonu namenil škotske prvake, Ante Šimundža in njegovi varovanci bodo 26. ali 27. avgusta gostovali v Glasgowu. V mestu, na katerega imajo čudovite spomine. Pisala se je zgodovina, tam so si namreč prvič zagotovili tekmovanje v skupinskem delu luge Europa. Sicer na Ibroxu, tokrat jih čaka pekel Celtic Parka, pa vendarle. Zgodilo se je v največjem škotskem mestu, ki leži ob reki Clyde.

Bilo je v sezoni 2011/12. Vijoličasti so morali v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov priznati premoč Maccabiju iz Haife, nakar so se v play-offu za skupinski del lige Europa udarili z Rangersi. In začela se je pisati pravljica, ki še traja.

Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu je škotski velikan z golom Ortiza sicer povedel, a je Agim Ibraimi na začetku nadaljevanja izid izenačil, v sodnikovem podaljšku pa je Etien Velikonja dosegel fantastičen zadetek s peto za končnih 2:1, ki je vijoličastim dajal upanje za nov mejnik. Ko je Dalibor Volaš na Ibroxu v 55. minuti zatresel domačo mrežo, je bilo jasno, da bo Mariboru uspelo, izenačenje Carlosa Bocanegre velike štajerske čage ni moglo več preprečiti.