Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.08.2014 09:17:49
Deli članek:

Točno opoldne ples kroglic v Nyonu

Ob 12. uri bo na sedežu Uefe žreb zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Na sredinih povratnih tekmah 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov je manjkal en sam gol, da bi lahko govorili o novem mejniku Maribora na mednarodnem prizorišču. Če bi beograjski Partizan v dvoboju z Ludogorcem zadel za vodstvo s 3:2 in napredovanje, bi imeli vijoličasti na današnjem žrebu play-offa v Nyonu status nosilca, toda naposled so vendarle ostali na drugi strani

KAJ BO S CELTICOM?
Do poznega četrtkovega večera so bili tako mogoči nasprotniki Salzburg, Steaua, Apoel, Bate Borisov in Ludogorec. Nato pa se je zapletlo, v javnost je pricurljala informacija, da bi se lahko med nosilce namesto Ludogorca vrnil Celtic, čeprav je bila Legia iz Varšave v skupnem seštevku boljša s kar 6:1.
Iz Uefe so namreč sporočili, da preiskujejo, ali je imel Bartosz Bereszynski pravico nastopa na povratnem srečanju v Edinburghu, na katerem je odigral zadnji minuti. Bereszynski je bil v zadnji tekmi Legie v pretekli sezoni lige Europa proti Apollonu iz Limasola izključen, kaznovan je bil s prepovedjo igranja na treh tekmah. Odločitev bo znana zelo kmalu, bržkone že v naslednjih minutah.

ZAHOVIĆ: BATE BORISOV
Slovenskim prvakom je Ciper do zdaj prinašal srečo. V Larnaki so izločili Maccabi iz Tel Aviva, lani so bili uspešnejši od Apoela iz Nikozije, ki je v igri tudi tokrat, in prevladuje mnenje, da najbrž ne bi nasprotovali temu, da bi se kmalu spet vrnili na razdeljeni otok. A Zlatko Zahović razmišlja nekoliko drugače: "Jaz bi raje potoval na vzhod. Belorusija bi nam zelo ustrezala. Ob ugodnem žrebu, ki je seveda nadvse pomemben, sem prepričan, da zgodbe še ni konec."

ŠIMUNDŽA: PONAVADI SE JE RAZPLETLO DRUGAČE
Športni direktor si torej želi Bate Borisov, kaj pa trener? "Če sem povsem iskren, kakšne posebne želje nimam. Oziroma o tem nočem niti razmišljati. Tudi zato, ker se je v podobnih primerih ponavadi vse skupaj razpletlo drugače, kot sem si želel," je odvrnil trener dvanajstkratnih slovenskih prvakov. "Popolnoma jasno je, kdo so najmočnejše ekipe, to razkrivajo tudi koeficienti. Če bomo hoteli napredovati, bomo morali biti na najvišji ravni. Ne glede na tekmeca. Seveda bi se vsi skupaj neizmerno radi uvrstili v skupinski del lige prvakov, vendar ne smemo biti utopični, zaletavi. Vsekakor pa ima ekipa dovolj izkušenj, zrelosti in kakovosti, da lahko odgovori zahtevam tekmovanja na tej stopnji," je pristavil Ante Šimundža.