Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
07.08.2014 08:15:27
Deli članek:

Jezni Guardiola se ni želel rokovati

Reuters

Nogometaši Bayerna se mudijo na turneji po ZDA, kjer so odigrali dvoboj s selekcijo tamkajšnje lige MLS in izgubili z 2:1.

Bayern je sicer odlično začel srečanje in prek novinca Roberta Lewandowskega povedel že v deveti minuti - to je bil njegov tretji zadetek na pripravah. V drugem polčasu sta izid obrnila prvi strelec lige MLS Bradley Wright-Phillips (50.) in Landon Donovan (69.).

Trener bavarskega velikana Pep Guardiola je bil po dvoboju zelo jezen in se ni želel rokovati s kolegom na naprotni strani Calebom Porterjem.

Predvsem ga je razjezilo, da je prijateljsko merjenje moči minilo v vse prej kot prijateljskem vzdušju. Sredi drugega polčasa je Osvaldo Alonso silovito podrl Xherdana Shaqirija, po tem prekršku je Guardiola glasno protestiral in pri tem gledal proti Porterju. Proti koncu tekme je Will Johnson podrl Bastiana Schweinsteigerja in takrat je Guardiola spet eksplodiral, Porter pa je le nemočno obsedel na klopi.

Zanimivo je, da domači strateg po tekmi skoraj ni proslavljal prestižne zmage, želel se je rokovati z Guardiolo, kar je slednji zavrnil, se raje odpravil proti sodnikom in jim odčital lekcijo.