Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.08.2014 19:48:45
Deli članek:

V vodstvu Suarez, Oblak med 25

vszi

Poletni prestopni rok se bo v večini evropskih držav končal šele 1. septembra, kljub temu pa je bilo sklenjenih že kar nekaj zelo odmevnih in dragih prestopov.

Najdražja letošnja poletna okrepitev je zaenkrat Urugvajec Luis Suarez, za katerega je Barcelona Liverpoolu plačala 88 milijonov evrov. Prestop je še toliko bolj odmeval, saj je Barcelona zanj odštela tako visoko vsoto le nekaj tednov po njegovem izpadu, ko je na svetovnem prvenstvu ugriznil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija.

V drugi prestop vreden vsaj 80 milijonov je bil vpleten Barcelonin največji tekmec iz Madrida. Real je namreč toliko odštel za najboljšega strelca svetovnega prvenstva v Braziliji Kolumbijca Jamesa Rodrigueza, ki je prišel iz Monaca. Zanimivo, to je tudi edini prestop med deseterico najdražjih v katerega ni vpleten kakšen klub iz angleškega prvenstva.

Na tretjem mestu je brazilski branilec David Luiz, ki je za nekaj manj kot 50 milijonov odšel iz Chelseaja v PSG. Kot je dejal trener Londončanov Jose Mourinho se njegov odhod ne bo preveč poznal, pred njegovim odhodom pa je v svoje vrste zvabil Atleticovega napadalca Diego Costo. Odškodnina: 44 milijonov.

Na petem mestu je pristal Alexis Sanchez, ki je postal drugi najdražji igralec Arsenala v zgodovini. Sanchez je prišel iz Barcelone za okroglih 40 milijonov, dobra dva milijona manj pa je Manchester United plačal Southamptonu za usluge Luka Shawa. Slednji se lahko pohvali kot najdražji najstnik v zgodovini nogometa.

Na sedmem mestu je Španec Ander Herrera, ki je prišel v United iz Athletic Bilbaa za 36,5 milijonov, na osmem pa je povratnik na otok Cesc Fabregas, ki se je iz Barcelone v Chelsea preselil za pol milijona manj.

Na devetem mestu je imel spet prste vmes Chelsea, ki je Evertonu prodal Romeluja Lukakuja za 35 milijonov, slednji pa je tako postal najdražji igralec Evertona vseh časov. Najdražjo deseterico zaključuje Adam Lallana, ki se je Liverpoolu pridružil za 31,5 milijonov. Pred tem je igral za Southampton.

Sicer pa je med 25 najdražjimi prestopi v letošnjem poletnem prestopnem roku tudi Slovenec, in sicer Jan Oblak. Za slednjega je madridski Atletico Benfici odštel 16 milijonov, celo več kot je Real Madrid plačal za enega najbolj vročih vratarjev ta hip Keylorja Navasa.