Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
05.08.2014 18:02:24
Deli članek:

Bo Navas končal Casillasovo pot?

Reuters

Aktualni evropski prvak Real Madrid je v svoje vrste pripeljal še enega izjemnega vratarja Keylorja Navasa in s tem število odličnih vratarjev povečal kar na tri.

Nemalokrat se tudi v najmočnejših klubih na svetu dogaja, da bi imeli v svojih vrstah ne enega, ne dva, temveč kar tri izjemne vratarje preizkušene kakovosti. Seveda ni nujno, da bo v primeru kraljevega kluba tako tudi prvega septembra, ko se zaključi  prestopni rok, a vendarle. 

NOVI JUNAK?
Keylor Navas se je v špansko prestolnico preselil kot eden največjih vratarskih junakov nedavno minulega svetovnega prvenstva in s tem napovedal vojno tako Ikerju Casillasu kot Diegu Lopezu. Še več, s pompoznim prihodom Kostaričana, ki je v minuli sezoni branil v dresu španskega Levanteja, so postale govorice o koncu Casillasovega obdobja pri Realu vedno glasnejše. Že večino lanske sezone je z izjemo lige prvakov presedel na klopi, izkazal se ni niti na svetovnem prvenstvu. Še na začetku leta 2013 je bil bog v očeh španskih ljubiteljev nogometa. Bil je eden od glavnih krivcev za zlato reprezentančno obdobje, v Realu se je zdel nenadomestljiv. Nato pa se je tako zelo hitro vse skupaj spremenilo.

LE BLEDA SENCA
Le nekaj dni za tem, natančneje 23. januarja se je vse skupaj začelo podirati. Takrat si je namreč na tekmi španskega pokala z Valencio nesrečno zlomil roko. Kot bi izgubil zaupanje sam vase in kot bi drugi izgubili zaupanje vanj, je postal le bleda senca samega sebe. Tisti, ki spremljajo njegovo dolgoletno pot v Madridu, pravijo, da ga še nikoli niso videli tako izgubljenega. Vse več je tudi tistih privržencev belega baleta, ki bi kot prvega vratarja raje videli Navasa. Le čas pa bo pokazal, kako se bo vse skupaj razpletlo ali zapletlo.