Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
05.08.2014 15:01:14
Deli članek:

Navijači da, toda tisti pravi

Grega Wernig

Milenko Aćimović se nadeja, da se bodo navijači Olimpije vrniti na tribune. Toda tam želi videti le tiste prave, ne pa tudi tistih, ki klubu delajo škodo.

Če Milenka Aćimovića ob vrnitvi nazaj na mesto športnega direktorja Olimpije ne bi povprašali o navijaški skupini Green Dragons, bi bil to seveda greh. V prvi vrsti, ker so se člani GD odločili bojkotirati domače tekme, še naprej, kljub na prvi pogled pozitivnim premikom, ki so se zgodili v klubu, vztrajajo pri tem, da se bodo vrnili šele, ko bo odšel Izet Rastoder. Slednji verjetno upa, da jih bo Aćimović uspel prepričati v nasprotno, tudi nekdanji reprezentant pa si seveda želi, da bi se navijači vrnili. Toda ne vsi, le tisti, ki želijo Olimpiji dobro.

"Navijače potrebuje vsak klub. Z navijači Olimpije sem odrasel. Toda ne govorim o vseh. So določeni posamezniki, ki delajo škodo klubu, to zame niso navijači. Prave navijače poznam in take Olimpija tudi potrebuje. Ne pa take, ki pridejo na tekmo in potem naredijo več slabega klubu kot dobrega," pravi 37-letni Aćimović in nadaljuje: "Treba je ločiti navijače in posameznike. Zrasel sem z navijači, s starejšimi in mlajšimi. Razumem jih, da so bili razočarani z vsem tem, kar se je dogajalo. Upam pa, da bodo razumeli, da klub potrebuje prave navijače in da bomo šli posledično skupaj počasi naprej. Ne bo nobenih obljub in morajo biti potrpežljivi, tako kot mi. Fantje jih lahko z odnosom in igro prepričajo, da pridejo nazaj. Upam, da se bodo kmalu vrnili na tribune. Ko bodo prepoznali, da se dobro dela... Tedaj verjamem, da nikomur ne bo težko priti na stadion in si ogledati dobro tekmo, dobro ekipo. Upam, da se čim prej vrnejo v čim večjem številu. Govorim pa o pravih navijačih, ne o tistih, ki delajo klubu škodo."