Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 12.03.2015 16:59:18

Z avtoštopom na enomesečno pot, da bi videl Messija

fcbarcelona.com
Kitajec Zhe Dong ima za seboj neverjetno in nepozabno popotovanje.

Da ljubezen do nogometa ne pozna meja, priča tudi naslednja zgodba. Kitajec Zhe Dong je vse od takrat, ko je na zelenici v katalonskem dresu blestel Ronaldinho, goreč navijač Barcelone. "Sanjal sem, da bom nekoč obiskal tekmo na Nou Campu. Želel sem pokazati svojo ljubezen do Barcelone in zdaj mi je uspelo," je dejal Dong, za katerim je res nepozabna dogodivščina. 


Dong se je namreč na tekmo svojega ljubljenega kluba odpravil kar brez načrta oziroma z načrtom, da do Barcelone pride s pomočjo avtoštopa. In to mu je po malce več kot mesecu dni na koncu tudi uspelo. Potovanje je bilo izjemno dolgo in zahtevno. Začel je v domačem kraju Hubei, prišel do Pekinga, potem do Mančurije. Od tam je odšel v Rusijo, potem v baltske Estonijo, Litvo, Latvijo, njegova pot se je nadaljevala preko Poljske, Češke, Avstrije, Italije in Francije, nato pa je končno prispel v Španijo

"Šel sem skozi nekatere težke trenutke, ampak spoznal sem veliko novih ljudi, ki so me vzpodbujali. Ko sem bil na tleh, je bila Barcelona moja zvezda vodnica, ki mi je kazala pot do Barcelona in Nou Campa," je razložil Dong, ki je v Katalonijo prispel 30. januarja po več kot mesecu dni potovanja. Ogledal si je obračun med Barcelono in Villarrealom, ki so ga s 3:2 dobili Katalonci. "V tistem trenutku sem bil izjemno ponosen, da sem navijač Barcelone in takrat sem vedel, da je bilo vredno prepotovati tako dolgo pot," je še dejal Dong.

Članki iz rubrike