gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

D.M.
D.M.
0 11.03.2015 21:27:21

Preživel, ker je bil pretežek

vszi
Francijo je včeraj pretresla novica, da je v trku dveh helikopterjev umrlo deset ljudi, udeležencev resničnostnega šova, med drugim tudi trije športniki, danes pa na plano prihajajo nove podrobnosti.

Med nesrečniki bi kaj lahko bil tudi osvajalec zlate olimpijske medalje iz leta 2008 Alain Bernard. Nekdanji plavalec je bil prav tako eden izmed tekmovalcev v resničnostnem šovu "Dropped", kjer tekmovalci poskušajo preživeti v divjini, in bi moral dejansko sesti v enega izmed helikopterjev. 

Le neverjetna sreča je Bernardu preprečila, da ni doživel enake usode kot nesrečni sotekmovalci, snemalci in pilota. Oziroma bolje rečeno, to mu je preprečila le njegova teža. Bernard je namreč sedel v helikopter, toda merilne naprave so kazale, da je helikopter z njim pretežak, zato so se odločili, da Bernard počaka, da helikopter odloži prve tekmovalce in se vrne ponj. 

Na žalost se helikopter nikdar ni vrnil, šokirani Bernard, ki do konca preiskave sicer ne sme dajati izjav, je pa potrdil, da je zgodba resnična, pa se lahko zahvali boginjam usode ali pa svojemu telesu, da je še živ. 

V nesreči so sicer življenje izgubili trije zelo znani športniki, in sicer zlata plavalka iz olimpijskih iger 25-letna Camille Muffat, 28-letni boksar Alexis Vastine in nekdanja jadralka Florence Arthaud.

Članki iz rubrike