franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

dm
dm
0 12.03.2015 16:50:04

Žalili deklico z Downovim sindromom, nato so na sceno stopili igralci

vszi
Iz Amerike prihaja po eni strani žalostna, a po drugi strani zelo simpatična zgodba.

Deklica, po imenu Desiree Andrews, ki obiskuje osnovno šolo  Lincoln Middle School, je rojena z Downowim sindromom. Kljub svoji bolezni pa simpatična Desiree živi povsem normalno življenje. 

Kot veliko majhnih deklic, si je tudi ona zmeraj želela, da bi postala navijačica, zato se je pridružila osnovnošolski navijaški skupini, ki je na tekmah spodbujala košarkarje Lincolna. A na eni izmed tekem je doživela zelo neprijetno izkušnjo. 

desiree4
vszi

Nekateri gledalci, ki so si ogledali košarkarsko tekmo, so namreč opazili deklico, ki je plesala malce po svoje, bila v povsem svojem svetu, a je bila pri plesu delovala zelo srečno. Z neokusnimi opazkami so se začeli iz nje norčevati, nato pa se je zgodilo ... 

Košarkarji Lincolna, ki so te neokusne opazke slišali, so se odločili, da pristopijo do nevzgojenih mladeničev in jim povedo, kar jim gre. 14-letni Miles Rodriguez, eden izmed košarkarjev je povedal: "Bili smo jezni, niso nam bile všeč njihove opazke. Vprašali smo našega športnega direktorja, če lahko gremo med gledalce in jim povemo, da naj se ne norčujejo iz Desiree. Ni lepo, da ljudje maltretiraš samo zato, ker so različni od tebe. Mi smo pravzaprav vsi enaki."

desiree3
vszi

Mladi košarkarji so dovoljenje dobili, neokusnežem so jih malce napeli, dejali, da s tekmo ne bodo nadaljevali vse dokler ne prekinejo s takšnim obnašanjem, potem pa se je zgodilo nekaj, kar verjetno nihče ni pričakoval. Tisti, ki so se iz Desiree norčevali, so se opravičili in tekma se je lahko nadaljevala. "Mislim, da je bila to prelomnica, od takrat naprej imajo Desiree vsi radi," je še dejal Rodriguez. Trener David Tolefree je povedal: "To je bilo lepo videti. Fantje so ji stopili v bran, kot da bi bili njeni starejši brati."

desiree2
vszi

Desiree je sicer izjemno priljubljena v šoli, še posebej pa med košarkarji. Vsakič, ko uradni napovedovalec na tekmi Lincolna napove prvo peterko, zraven napove še najbolj popularno navijačico Desiree. Tik pred obračunom gredo vsi košarkarji Lincolna do male deklice s Downowim sindromom in ji dajo "petko", Desiree pa jim zaželi srečo, navijači nosijo majice v njeno čast.

desiree6
vszi

A to še ni vse. Telovadnico, v kateri igrajo svoje domače tekme košarkarji Lincolna, so preimenovali v D'S House (Dijina hiša), v čast Desiree, ki jo prijatelji kličejo kar skrajšano D (Di). "Ta gesta je prelepa, ljubezniva, neverjetna," je bila ob preimenovanju telovadnice ponosna Desiree. 

Članki iz rubrike