Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.08.2014 18:19:31
Deli članek:

Ronaldov najdražji konjiček

vszi

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo ima v svoji garaži avtomobilsko zbirko v vrednosti čez 3 milijone evrov. Koliko pa mora za to vsako leto plačati zavarovalnine?

Španski mediji so se dokopali do podatka, da mora portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo za vse svoje avtomobile plačati zavarovanje v skupni višini 100.000 evrov na leto.

Član madridskega Reala je pred leti, ko je igral še za Manchester United, že doživel prometno nesrečo, v kateri na srečo ni utrpel kakšnih poškodb. Zato pa je bil takrat precej poškodovan njegov ferrari in glede na njegove vozniške sposobnosti je verjetno ugotovil, da se mu zagotovo bolj splača vložiti denar v zavarovanja kot pa v morebitna popravila.

V svoji avtomobilski zbirki ima namreč kar nekaj precej dragih in eksotičnih avtomobilov, med katere sodi tudi bugatti veyron, ki velja za enega najmočnejših serijskih avtomobilov na svetu, njegova cena pa se lahko brez težav povzpne tudi čez tri milijone evrov. Verjetno zavarovalna premija le za tega konjička znaša pravo malo premoženje, v njegovi garaži pa lahko najdemo tudi nekaj bolj skromnih avtomobilov, in sicer mclarna, lamborghinija, bentleyja in druge.

Toda kdor se vsaj malo razume na avtomobilske znamke, bo vedel, da so tudi slednji nedosegljivi za veliko večino zemljanov, saj poleg visoke cene avtomobila zraven sodi še vzdrževanje, ki pa v tem primeru ni zanemarljivo poceni.