Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
31.07.2014 22:46:37
Deli članek:

Prelepa, da bi igrala odbojko

vszi

Azija "ponorela" zaradi kazahstanske najstnice Sabine Altinbekove.

Najstnica iz Kazahstana se je znašla v soju žarometov, vendar ne zaradi tega, ker bi bila odlična odbojkarica. Namesto kakovosti se izpostavlja njena lepota.

Strokovnjaki, oziroma v tem primeru bi jim lahko rekli kar kritiki, pravijo, da je sedemnajstletnica tako lepa, da pozornost preusmerja stran od športa.

Celo njen trener je priznal, da je zaradi nje ekipa vedno bolj v ozadju, da navijače vedno bolj zanima le ena igralka.
"Nemogoče je delati v takih razmerah," je medijem zaupal trener Nurlan Sadikov, sicer selektor kazahstanske reprezentance do 19 let, za katero igra tudi 182 centimetrov visoka temnolaska: "Navijači se obnašajo tako, kot da je na igrišču le ena odbojkarica," se jezi Sadikov.

Tudi kazahstanski mediji so se jezili, med drugim so v enem od najbolj uglednih kazahstanskih časnikov Vestiju zapisali: "Navijači le še strmijo vanjo, nihče več ne spremlja turnirja in igre ekipe."

Najstnica iz mesta Aktobe je postala priljubljena na nedavnem turnirju v tajvanski prestolnici, ki je gostila mladinsko prvenstvo azijskih držav. Preden se je udeležila tega tekmovanja, je bila Sabina povsem neznana športnica, v Tajpeju pa se je azijskim navijačem zmešalo. Splet so poplavile njene fotografije in posnetki njene igre, ogrevanja pred tekmo, pa tudi samo njenega spodbujanja soigralk.

Šlo je celo tako daleč, da so tajvanski navijači v Tajpeju na tribunah namesto s svojo zastavo mahali s kazahstansko in da so na tekme kazahstanske reprezentance prihajali tudi več kot eno uro prej, da so Sabino opazovali, kako se ogreva, saj veliko časa na parketu med tekmo ni preživela. Kazahstanke so na koncu zasedle sedmo mesto.

Na družbenih omrežjih lahko najdete mnoge profile, ki so bili narejeni njej v čast in niso njeni. Mladenka je "prisotna" le na instagramu, na facebooku in twitterju, kjer ima več kot 22 tisoč sledilcev, pa nima narejenega profila.

Tudi Sabinina mama Nuripa Amrievna je dejala, da je njena hčerka že prejela veliko ponudb, da bi postala manekenka, vendar se njena starša s to poklicno potjo nista strinjala. "Tega ne bo počela, ne bomo ji pustili," je zatrdila Nuripa, ki je na hčerko sicer zelo ponosna.

Sabina obiskuje šolo oziroma živi v internatu za nadarjene otroke, pred kratkim pa so jo sprejeli na kazahstansko univerzo družbenih ved in prava. "Želela sem si, da bi se posvetila pravu, vendar je izbrala športno pot," je še dejala najstničina mama.

Vsega, kar se dogaja, se zaveda tudi mlada odbojkarica, ki je dejala, da ji je pozornost najprej ugajala, a hoče, da jo imajo ljudje v mislih zaradi športnih dosežkov, in ne zaradi videza, hkrati je vse prosila, da naj nehajo v njenem imenu ustvarjati razne spletne strani in profile na družbenih omrežjih. "Priznam, da mi je bilo na začetku laskanje všeč, a zdaj vse to prehaja meje dobrega okusa. Hočem se osredotočiti na odbojko in želim biti znana po tem, da sem dobra športnica, in ne, da sem samo lepa," je dejala Sabina.
Galerija