Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Urška J.J. Rizvin
Urška J.J. Rizvin
01.08.2014 12:15:26
Deli članek:

Vrana vrani ne izkljuje oči, raje se z ogrlico diči

animaltales

Živijo! Tole pa res ni za nikamor. Vreme namreč.

Prejšnji teden sem hotela malo poležavati na plaži v Istri, pa sem hodila naokoli v jopici, če pa sem se ulegla na brisačo, me je po treh minutah začelo zebsti. Ampak bo že, si bom pa pozimi privoščila kakšen izlet v tople kraje.

Sicer pa se je po poletnem mrtvilu končno začelo premikati tudi v slovenskem športnem prostoru. Pred tremi tedni me ni presenetila novica, da je ljubljansko okrožno tožilstvo prejelo ovadbo zoper direktorja hokejske Olimpije Matjaža Seklja. Sicer močno dvomim, da bodo Seklju lahko kaj dokazali, dejstvi pa sta, da se je v Ljubljani že dolgo govorilo o nepravilnostih in neplačevanju dolgov kluba in da se je pred desetimi leti ustanovil nov klub (nova pravna oseba), da se znebi dolga. Toda nekaj podobnega se dogaja tudi v slovenskem gospodarstvu in v državi na sploh, vemo pa, da vrana vrani ne izkljuje oči.

Malce me je presenetila vrnitev Mileta Ačimovića na klop Olimpije, ampak že ve, kaj dela. Sicer sem za razliko od večine še vedno na strani Izeta Rastoderja, brez katerega danes sploh ne bi bilo zeleno-belega kluba. Ni mi sicer jasno, kako se je v klubu znašel novinar hrvaškega športnega časopisa in kako bo zdaj ta isti časopis lahko objektiven do dogajanja pri ljubljanskem prvoligašu. Ampak to je Izetova stvar. Že nekajkrat se je opekel z ljudmi, ki jih je zbral v klubu okoli sebe, upam pa, da tokrat ni naredil napake.

Zadnjič sem sedela s človekom, ki je zelo blizu ljubljanskega košarkarskega kluba. Kot kaže, se v kratkem obetajo velike spremembe. No, tako velike spet ne, ampak zelo verjetno bo prišlo do zamenjave na mestu predsednika kluba. Da, da, politične lovke so dolge. Kot je znano, je sedanji predsednik KK Union Olimpija Jani Möderendorfer ob razkolu v stranki Pozitivna Slovenija stopil na stran premierke Alenke Bratušek in na cedilu pustil Zorana Jankovića. Alenka se je s svojo stranko in prebežniki komaj prebila v slovenski parlament, Zoran pa je ostal celo zunaj. Toda Janković je še vedno (in zelo verjetno bo ostal tudi po lokalnih volitvah) župan glavnega mesta Slovenije, ki je hkrati tudi eden večjih finančnih donatorjev košarkarskega kluba. Kolikor sem dobila občutek po tem, kar sem videla v medijih, se mi zdi, da Janković sicer ni maščevalen človek in ne bo obračunaval s tistimi, ki so ga zapustili. Ampak o nečem sem prepričana – Janković ne bo pustil, da njegov najljubši klub (če odštejem Krim) vodijo ljudje, ki jim ne more zaupati. Na skupščini kluba, ki naj bi se zgodila proti koncu septembra, naj bi predsedniško mesto prevzel nekdo drug. Gospod mi je omenil dva resna kandidata – Andreja Slaparja, ki je predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, in Damjana Kralja, ki je direktor ljubljanskega BTC-ja. Pogovori z omenjenima gospodoma naj bi stekli konec avgusta, povsem mogoče pa je, da ne bo nihče voljan prevzeti predsedniškega mesta kluba (poglaviten razlog je pomanjkanje časa obeh vodilnih menedžerjev).

Aja, pa še nekaj! Bravo, kolegi na Ekipi za novo spletno stran www.ekipa24.si. Najboljši slovenski športni portal. Dajmo, naši!

Pa lupčka do prihodnjič.