Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

NU
NU
0 07.05.2018 17:38:40

Tisti MET. Met z veliko začetnico (video)

vszi
Na današnji dan pred 29 leti je Michael Jordan zadel enega svojih največjih metov v karieri, v kateri velikih metov nikakor ni manjkalo.

Bilo je 7. maja 1989 v (za)ključnih trenutkih zadnje, pete tekme prvega kroga končnice. Na eni strani močni Cleveland, na drugi Chicago, ki je z Michaelom Jordanom počasi lezel na košarkarski prestol. Bila je to sijajna serija, po mnenju številnih ena najboljših, na koncu pa je odločala ena sama žoga, ena sama poteza.


Do konca so bile vsega tri sekunde, Cleveland pa je vodil s 100:99. Zdelo se je, da bodo Konjeniki Mark Price, Brad Daugherty, Larry Nance in ostala druščina nekako le odgalopirali v drugi krog. A bil je to račun brez krčmarja. Bili so to trenutki za katere je Jordan živel. Vsi so vedeli, kaj bo sledilo, toda nihče ni vedel, kaj se bo zgodilo. Brad Sellers je iz avta žogo podal takrat 26-letnemu Jordau in vse ostalo je - zgodovina. Prek nesrečnega Craiga Ehla dosegel koš, ki je pozneje v do predlanskega leta prekletem Clevelandu postal znan kot The Shot. Dvajset tisoč in še nekaj ljudi v Coliseumu je v nejeveri obnemelo.


Ikonski met, ki so ga poimenovali Met, The Shot.


Večer, ko je Jordan štel do 44 in večer, ko se je rodila legenda in se je rodila dinastija. Fotografija tistega zadnjega meta pa je še leta, desetletja potem visela na marsikateri steni.

Članki iz rubrike