aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

ku
ku
0 03.05.2018 14:22:52

LeBron James je sinoči zahvaljujoč Liverpoolu postal bogatejši za 21 milijonov evrov

Eden najboljših košarkarjev na svetu LeBron James ima zelo veliko denarja, samo v tej sezoni bo zaslužil 27,8 milijona evrov.

Vendar Jamesa zanimajo tudi druge stvari, svoje bogastvo stalno plemeniti s takšnimi in drugačnimi posli. Kot številni Američani, tudi on redno spremlja evropski nogomet, novica, da se je Liverpool uvrstil v finale lige prvakov, pa ga je, denimo, nadvse razveselila.

Medtem ko s svojim Clevelandom v seriji s Torontom išče pot do finala vzhodne konference, z enim očesom spremlja tudi pohod Liverpoola proti evropskemu vrhu. James je namreč od leta 2011 lastnik dveh odstotkov delnic kluba.

LeBron je takrat za ta dva odstotka plačal približno 5,4 milijonov evrov, po sinočnjem uspehu pa je vrednost njegovega deleža že precej večja - približno 26,7 milijonov evrov.james
Profimedia


Triintridesetletni košarkar je že prej ob košarki služil tudi z različnimi posli. Tako je leta 2014 povečal svoje bogastvo za 25 milijonov evrov, ko je podjetje Apple odkupil družbo Beats by Dre. Z milijonskim vložkom v verigo restavracij s hitro prehrano Blaze Pizza pa je zaslužil med 20 in 35 milijonov evrov.

Forbes sicer ocenjuje, da je LeBron James v prejšnjem letu skupaj zaslužil 72 milijonov.

Članki iz rubrike