asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

Andreja Katič Necenzurirano

Afera sodna stavba: kaj je ministrica Katič ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ue
ue
0 08.06.2024 13:14:45

Super ideja za nedeljski izlet

Prihajajoča nedelja naj bi bila po dolgem času znova sončna in torej primerja za nedeljski izlet. Če še ne veste, kam, je pohod po velikolaški kulturni poti vsekakor odlična izbira. Start že 31. pohoda bo to nedeljo, 9. junija, med 7. in 10. uro dopoldne na trgu v Velikih Laščah, cilj pa bo na Trubarjevi domačiji na Rašici, kjer bo ob zaključku tudi družabna prireditev.

Velikolaška kulturna pot povezuje rojstne kraje naših treh velikih rojakov Frana Levstika, Josipa Stritarja ter Primoža Trubarja in vodi mimo številnih kulturnozgodovinskih znamenitosti. Trasa pohoda je dolga 13,5 kilometra, pot je razgibana, z nekaj vzponi in spusti ter kot takšna primerna za vse. Prehodimo jo v treh do štirih urah zmerne hoje, na cilju pa bodo v čudovitem ambientu Trubarjeve domačije na voljo osvežilne pijače, odlične ribe in dobrote z žara. Da ne bo dolgčas, bo za glasbo skrbel ansambel Razgled, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše. Obljubljajo, da se bo dalo zapeljati s čisto pravim vojaškim oklepnikom, saj bo prireditev obiskala Slovenska vojska.

Iz Rašice v Velike Lašče, ki se nahajajo zgolj 30 kilometrov iz Ljubljane, se lahko vrnete peš po markirani poti (cca 50 min), na voljo bo tudi brezplačen prevoz. Pohod bo potekal v vsakem vremenu, a za zdaj obljubljajo sonce.

Značke: pohod, izlet

Članki iz rubrike