elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

ue
ue
0 08.06.2024 13:14:45

Super ideja za nedeljski izlet

Prihajajoča nedelja naj bi bila po dolgem času znova sončna in torej primerja za nedeljski izlet. Če še ne veste, kam, je pohod po velikolaški kulturni poti vsekakor odlična izbira. Start že 31. pohoda bo to nedeljo, 9. junija, med 7. in 10. uro dopoldne na trgu v Velikih Laščah, cilj pa bo na Trubarjevi domačiji na Rašici, kjer bo ob zaključku tudi družabna prireditev.

Velikolaška kulturna pot povezuje rojstne kraje naših treh velikih rojakov Frana Levstika, Josipa Stritarja ter Primoža Trubarja in vodi mimo številnih kulturnozgodovinskih znamenitosti. Trasa pohoda je dolga 13,5 kilometra, pot je razgibana, z nekaj vzponi in spusti ter kot takšna primerna za vse. Prehodimo jo v treh do štirih urah zmerne hoje, na cilju pa bodo v čudovitem ambientu Trubarjeve domačije na voljo osvežilne pijače, odlične ribe in dobrote z žara. Da ne bo dolgčas, bo za glasbo skrbel ansambel Razgled, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše. Obljubljajo, da se bo dalo zapeljati s čisto pravim vojaškim oklepnikom, saj bo prireditev obiskala Slovenska vojska.

Iz Rašice v Velike Lašče, ki se nahajajo zgolj 30 kilometrov iz Ljubljane, se lahko vrnete peš po markirani poti (cca 50 min), na voljo bo tudi brezplačen prevoz. Pohod bo potekal v vsakem vremenu, a za zdaj obljubljajo sonce.

Značke: pohod, izlet

Članki iz rubrike