stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Grega Videtič
Grega Videtič
0 20.07.2022 07:15:01

Strup je v majhnih stekleničkah: Zmogljive slušalke FreeBuds Pro 2 na testu pokazale vse svoje odlike

Huawei je javnosti predstavil najnovejše slušalke FreeBuds Pro 2, ki se ponašajo z najnovejšo tehnologijo. Kako pa se obnesejo v resnici?

Huawei je na zadnjem dogodku v Istanbulu javnosti predstavil kar nekaj novosti iz svojih proizvodnih obratov oziroma tehnoloških 'laboratorijev'. Med drugim je svoje zveste uporabnike razveselil z novimi telefoni in računalniki, ponudil pa je tudi bonbonček v obliki brezžičnih slušalk. Najnovejše in najboljše iz podjetja nosijo ime FreeBuds Pro 2, obljubljajo pa nepozabno avdio izkušnjo, kristalno čiste klice in dolgo avtonomijo baterije. Vse to je že lepo slišati, toda zadeve se v praksi pogosto izkažejo za precej drugačne.

huawei freebuds 2

Prvi vtis
Vsebina paketa ponuja dva nastavka za ušesa različnih velikosti, kratko knjižico z navodili, garancijo in kabel za polnjenje. No, in seveda srebrno škatlico, v kateri je na varnem par slušalk. Tako je bilo vsaj v mojem primeru, saj imate na voljo še keramično-belo in srebrno-modro različico slušalk. Na škatlici od slušalk je poleg napisa Huawei tudi Devialet, kar razkriva, da je kitajsko podjetje uglaševanje zvoka zaupalo pravemu mojstru na področju akustike. Devialet je sicer svetovno priznani francoski proizvajalec zvočnikov in ojačevalcev, ki je na tem področju med vodilnimi in bolj drznimi, njihovi vsaj na videz nekoliko neobičajni proizvodi se prodajajo za več tisoč evrov, prste pa so imeli tokrat vmes tudi pri najnovejših Huaweijevih slušalkah.

Odporne na vodo in znoj
Huawei je slušalke prilagodil potrebam najzahtevnejših ljubiteljev glasbe, hkrati tudi tistim, ki ne sprejemajo kompromisov. Posledično so primerne za vse vrste vremenskih razmer in načinov telovadbe, do živega pa ji tako ne bosta prišla niti dež niti znoj. To pa ne velja za škatlico od slušalk, v kateri se skriva dodatna baterija, saj jo boste morali skriti pred dežjem, v nasprotnem primeru lahko tvegate okvaro, brez tega etuija pa bodo slušalke praktično neuporabne.


Potrebno je priznati, da se je kitajsko-francosko sodelovanje izkazalo za odlično, za relativno nizko ceno, na slovenskem tržišču se slušalke prodajajo za 199 evrov, pa uporabnik lahko izkusi resnično izjemno avdio izkušnjo. Slušalke so prijetne na otip, material ne daje občutka cenenosti, čeprav so gladke in sijoče, pa vam ne bodo zdrsnile iz rok. Slušalka tehta okoli 7 gramov, v ušesih stoji dobro, tudi po daljšem času uporabe ni bilo zaznati nobenih težav z izpadanjem. Niti med kolesarjenjem ali tekom, kaj šele med sprehodom. Seveda je pomemben tudi videz, za kar si kitajsko podjetje zasluži veliko pohvalo, a če jih želite imeti predvsem kot modni dodatek, naj vas razočaram, da niso tako velike, da bi jih mimoidoči hitro opazili, razen v primeru, če bodo zelo dobro oziroma povsem od blizu pogledali proti vašim ušesom.

Izjemen zvok
Obljube so bile velikanske, ne nazadnje sta dva tehnološka velikana združila moči, nastal pa je res izjemen izdelek, ki se lahko pohvali s še bolj izjemnim zvokom, povsem primerljivim s tistim, ki ga zmorejo precej večje (a manj praktične) naglavne slušalke. Brez težav se lahko potopite v glasbo in izgubite stik z okolico, če si to zaželite.

huawei freebuds 3

Dušenje hrupa
Slušalke omogočajo zelo kvalitetno odpravljanje hrupa iz okolice, kar bo vsaj v prometu lahko na trenutke celo moteče in nevarno. Za večjo varnost v prometu je bolj smiselno vklopiti zvoke iz okolice, s čimer boste poleg glasbe zelo dobro slišali tudi vozila okoli sebe, zvonce kolesarjev in celo pogovore mimoidočih. Deluje odlično, predvsem pa v prometu zelo dobrodošla zadeva.

Kot vsake druge slušalke tudi te omogočajo, da si sami prilagajate zvočne učinke. Če ste ljubitelj nizkih ali visokih tonov, si jih v nastavitvah preprosto vklopite, če imate radi pogovorne oddaje oziroma podkaste, imate na voljo tudi način, s katerim bo govor precej bolj razločen in jasen. Brez skrbi, vsak uporabnik bo lahko našel tisto, kar mu najbolj ustreza, najpomembneje pa je to, da brez kakšnih zapletenih vmesnikov. Denimo pri klasični glasbi je možno slišati zvoke, ki jih s starimi ni bilo moč zaznati, ob poslušanju kakšnega koncerta v živo pa resnično dobite občutek, kot da za vami stoji množica, iz katere izstopa možakar brez posluha in ritma. Naj se sliši še tako bizarno, ampak slušalke ponujajo novo dimenzijo poslušanja glasbe.

Upravljanje slušalk
Večina slušalk na trgu za upravljanje potrebuje preprost dotik, kar zna biti na trenutke morda malo moteče. V primeru, da si jih morate popraviti, se ob tem pesem zaustavi, preskoči, utiša ali kaj podobnega. Pri najnovejših FreeBudsih boste morali slušalko za ukaze stiskati. Za premor je potrebno spodnji del slušalke enkrat stisniti, za naslednjo pesem bo to potrebno storiti dvakrat, trikrat pa za vrnitev na prejšnjo. Kako močno? Kje točno? Vsekakor bo potrebnega malce privajanja, zanimivo bo tudi videti, kako to početi z nataknjenimi zimskimi rokavicami ali pa morda z mrzlimi prsti, ko slednji izgubijo občutek za marsikaj. Če glasbo prekine klic, se javite z enkratnim stiskom, jakost zvoka pa upravljate tako, da s prstom po notranji strani slušalke podrsate navzgor ali navzdol. Telefonski pogovori delujejo odlično, še zmeraj pa je močan veter precej moteč dejavnik. Vožnja s kolesom in pogovarjanje prek slušalk posledično ne gresta najbolje skupaj.

huawei freebuds 4

Baterija
Po dobrih dveh tednih skoraj vsakodnevne uporabe so bile slušalke še zmeraj na 100 odstotkih baterija. Kako? V ovitku se skriva baterija, ki po vsaki uporabi napolni oziroma dopolni slušalke. Zaloge v ovitku je ostalo še za 5 procentov, odstotke napolnjenosti v levi in desni slušalki ter škatlici pa lahko preprosto preverite v aplikaciji AI Life. Slušalke morajo biti zgolj povezane s telefonom in to je to. Ta aplikacija omogoča tudi spreminjanje nastavitev slušalk, spreminjanje zvočnih učinkov, posodabljanje programske opreme in še in še.

Članki iz rubrike