oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ru
ru
1 16.03.2022 12:02:15

POZOR: Športniki na političnem odru, v boju za POSLANSKI SEDEŽ! Kaj mislite, kateri opciji pripadajo?

m24
Pred nami sta volilna kampanja in 24. aprila že dolgo ne tako zanimive državnozborske volitve.

Ne bo se zgodilo prvič, da bomo lahko na volilnih seznamih našli nekdanje športnike. Nemara jih bo letos celo več, v ospredje pa je že stopila trojica - nekdanji boksar Dejan Zavec, judoistka Urška Žolnir in rokometaš Roman Pungartnik. Nekdanje odlične športnike, ki so blesteli v športnih arenah, je zamikal politični oder. Kako uspešni bodo, je drugo vprašanje, v vsakem primeru pa bodo morali kot junaki naroda, kar športniki po običaju so, požreti marsikatero pikro, kar politiki po običaju morajo.


Zavec sicer svoje kandidature (domnevno na Ptuju) še ni uradno potrdil, češ da je v fazi dogovarjanja z Gibanjem Svoboda Roberta Goloba. Ta bo konec tedna objavil dokončni seznam svojih kandidatov. Nekdanji boksarski prvak je za Sobotainfo izjavil, da se mu zdi, da je majhen človek neslišan: "Tako bom rekel - da je veliko ljudi neslišanih in da je treba v našo družbo prinesti povezanost."

Z gibanjem Povežimo Slovenijo sta se povezala Žolnirjeva in Pungartnik, že dalj časa pomembno vlogo igra nekdanji hokejist Miha Rebolj. Slednji se je včeraj čustveno odzval na manj prijazne komentarje na facebooku: "Koliko podlosti, zlobe in pokvarjene nevoščljivosti premorejo FB osebki skriti za tipkovnicami in ekrani. Nepojemljivo v kaj ste se vi, ki zmorete objaviti tovrstne komentarje, spremenili. Vampirji! Diskvalificirati ime olimpijske prvakinje, ki želi nam vsem v Sloveniji podariti nepremagljivo olimpijsko voljo ter znanje je norost! N o r o s t! Urška drži se! ? #ekipa #povezujemo"

Članki iz rubrike