cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

psno
psno
0 10.03.2022 13:24:01

Nivea men uvaja embalažo, v celoti izdelano iz recikliranega aluminija

NIVEA MEN Sensitive z embalažo iz reckliranega aluminija
psno
Trajnostnost in varovanje okolja – za znamko NIVEA MEN je to več kot zgolj slogan. Pri aluminijastih embalažah NIVEA MEN zdaj zavestno stavi na reciklirani aluminij – in je tako pionir v svoji panogi.

Care beyond skin

Zaščita podnebja je za vse nas ena najpomembnejših tem. Pričakuje se, da s svojim vedenjem prispevamo k znižanju izpustov CO2 in tako poskrbimo za boljšo prihodnost. NIVEA želi biti zgled in je s svojim trajnostnim programom, imenovanim CARE BEYOND SKIN, jasno definirala svoje podnebne cilje.



Pomemben prispevek k zmanjšanju okoljskega odtisa in izpustov CO2 lahko predstavljajo okolju prijazne embalaže. Že 59 odstotkov potrošnikov je pri nakupu kozmetike pozornih na to, da je embalaža izdelkov prijazna do okolja2. Ta tema gre z roko v roki z naraščajočim zanimanjem za reciklabilne in reciklirane materiale embalaže.

Okoljska ozaveščenost pri negi telesa že dolgo ni več zgolj žensko področje: tudi skoraj 60 % moških želi živeti okoljsko ozaveščeno, 52 % pa jih ciljno išče okolju prijaznejšo embalažo3. Pri tem je v središču tudi recikliranje. Vendar pa je reciklirana embalaža na področju nege telesa, ki jo ravno moški veliko uporabljajo, še prava redkost.

NIVEA MEN – trajnostnost brez kompromisov

NIVEA MEN želi to spremeniti – in opravlja pionirsko delo: NIVEA MEN aluminiju podari drugo življenje. To je velik pozitiven korak za naše okolje. V tesnem sodelovanju s švicarskim specialistom za embalažo Nussbaum4 je NIVEA MEN ponosna, da lahko ponudi gele za britje v embalažah za aerosole iz 100-odstotno recikliranega aluminija – kot prvi proizvajalec na avstrijskem trgu. Ta pomembni mejnik v zgodovini znamke NIVEA MEN je rezultat enoletne faze razvoja.

"Z našim inovativnim partnerstvom z družbo Nussbaum spreminjamo miselnost med panogami vzdolž celotne vrednostne verige in zmanjšujemo svoj ogljični odtis, povezan z embalažami aerosolov za do 90 odstotkov," pravi Norbert Menzel, vodja področja tehnologije embalaže pri Beiersdorfu. Andreas Fliss, globalni direktor nabave za embalažo in 3PM pri Beiersdorfu, ga dopolni: "Dolgoročna partnerstva in tesno sodelovanje so nujno potrebni za pospeševanje razvoja okolju prijaznih rešitev na področju embalaže."  

Stoodstotno recikliran aluminij

Z uporabo 100-odstotno recikliranega aluminija pri embalažah NIVEA MEN gelov za britje lahko prihranimo kar 35 % CO25. Večkrat uporabljeni aluminij namreč potrebuje za obdelavo v postopku reciklaže do 95 % manj energije – povsem brez izgube kakovosti videza ali otipa. NIVEA MEN s prehodom na 100-odstotno recikliran aluminij odpira novo poglavje v krožnem gospodarstvu.

Znamka NIVEA MEN bo v letu 2022 samo za Avstrijo proizvedla okrog 180 tisoč aluminijastih doz gela za britje. S prehodom NIVEA MEN gelov za britje na embalažo iz 100-odstotno recikliranega aluminija lahko prihranimo okrog šest ton aluminija. Če smo bolj nazorni: to ustreza teži odraslega slona!

Spremembe se obetajo tudi pri NIVEA MEN penah za britje: pri teh bomo v prvem koraku uporabili 25 % recikliranega aluminija.



Okoljsko vključenost glede rAlu bo znamka NIVEA MEN v letu 2022 razvijala naprej. Podnebju prijazno nakupovanje – ne da bi se odpovedali preizkušeni kakovosti znamke NIVEA: za uporabnike NIVEA MEN gela za britje in pene za britje je to zdaj povsem preprosto: z aluminijasto embalažo iz recikliranega aluminija.

Značke: nivea, embalaža, aluminij

Članki iz rubrike