mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 01.03.2021 11:37:24

Springwater Capital prevzel Kompas od skupine Fortenova

Turistična agencija Kompas
Kompas d.d.
Skladi, ki jim svetuje Springwater Capital, to je vodilno vseevropsko investicijsko podjetje, so objavili, da je podjetje od skupine Fortenova prevzelo skupino Kompas, vodilno turistično podjetje v jugovzhodni ter srednji in vzhodni Evropi, ki je prisotno v petnajstih državah.

Kompas, s sedežem v Sloveniji, je bil ustanovljen leta 1951. Gre za vodilnega organizatorja potovanj v jugovzhodni Evropi ter srednjeevropski in vzhodnoevropski regiji, ki vključuje mrežo podjetij za upravljanje destinacij (DMC) v glavnih evropskih mestih ter je osredotočen na vodena potovanja in prodajo križarjenj po Jadranskem morju na debelo. Podjetje se ukvarja tudi s prodajo na drobno in dejavnostmi v segmentu spletnih turističnih agencij, industrije srečanj ter centrov za poslovna potovanja. Skupina ima z več kot 200 milijoni EUR prihodkov, izkazanih v letu 2019, 20-odstotni tržni delež v Sloveniji in na Hrvaškem. Kompas je eden najstarejših in največjih organizatorjev potovanj v jadranski regiji.

Springwater še naprej stavi na turistično panogo in njen pričakovani odboj po omilitvi omejitev glede potovanj. Podjetje ima bogate izkušnje s turistično panogo, saj je sodelovalo v več kot desetih transakcijah, povezanih s turizmom.

Kompas bo tudi vnaprej vodil predsednik uprave Lovorko Mamić z izbrano ekipo. Kompas bo posloval kot ločeno podjetje. Springwater Capital bo podpiral sedanje vodstvo pri prizadevanjih za utrjevanje in krepitev konkurenčnega položaja podjetja.



Springwater Capital vlaga v srednje velike družbe, ki ob soočanju z zapletenimi razmerami potrebujejo dovršene kapitalske rešitve.

Pri poslu sta skupini Fortenova svetovala UMiUM in MPRR, podjetju Springwater Capital pa Deloitte, Sibinčič Križanec ter Glinska & Mišković.

Več pogojev ni bilo razkritih.

Značke: kompas, springwater

Članki iz rubrike