Potem poskusite odlične kremne namaze Rio Mare Paté, ki bodo s široko paleto okusov navdušili prav vse družinske člane, od tistih najmlajših, ki prisegajo na klasiko, do tistih, ki z veseljem preizkušajo novosti. Odlični so na rezini najljubšega kruha, kot dodatek, ki obogati sendvič, ali za piko na i vaših receptom. Na voljo so v vsem dobro znani praktični tubi, ki je odlična tudi za najmlajše, izbirate pa lahko med slastnimi okusi, kot so Paté z lososom, s tunino in na soncu sušenimi paradižniki ter številnimi drugimi. Letošnja novost so namazi Rio Mare Paté v elegantni ovalni pločevinki, ki jo lahko ponovno zaprete. Paté tunin namaz z limoninim sokom vas bo s prijetno svežino popeljal v poletne dni, ljubitelje mediteranskih okusov pa bo navdušil Paté z olivami. Izjemno okusen je tudi Paté tunin namaz s papriko, na katerega prisegajo ljubitelji zelenjave. Zaradi svoje vsestranskosti bodo obogatili vsako jed in navdušili tudi najbolj zahtevne gurmane, saj vsebujejo kakovostne in skrbno izbrane sestavine brez dodanih konzervansov. Preizkusite jih lahko v dveh receptih, ki ju je priljubljena blogerka Ana Žontar Kristanc ustvarila za popoln uvod v vašo praznično večerjo!
Za slasten začetek slavnostnega obroka pripravite hrustljave praznične trakce z Rio Mare Paté namazom z lososom, brusnicami in pistacijami.
Sestavine:
• 4 rezine toasta
• 2‒3 žlice namaza Rio Mare Paté z lososom (100 g)
• 3‒4 žlice posušenih brusnic
• 3‒4 žlice nesoljenih pistacij
• 2‒3 žlice brusničnega džema
Rezine toasta položimo v segreto pečico pod žar in jih zlato zapečemo na obeh straneh. Vzamemo jih iz pečice, odrežemo skorjo ter jih razpolovimo po celotni dolžini, da dobimo dva tanka toasta. Ta nato razrežemo na pravokotne trakove, jih položimo z nepečeno stranjo navzgor in damo nazaj v pečico, da se zapečejo še na tej strani. Med peko moramo biti pozorni, saj se tanki trakci hitro zapečejo. Ko so pripravljeni, jih ohladimo, nato pa na spodnjo tretjino nežno namažemo džem, nanj lepo oblikujemo Rio Mare Paté z lososom ter vse skupaj potresemo z grobo narezanimi pistacijami in brusnicami. Dober tek!
Navdušile vas bodo tudi polentine rezine z namazom Rio Mare Paté z limoninim sokom, rukolo in poširanim jajcem.
Sestavine za polento:
• 400 ml mleka
• 100 gramov polente
• ½ čajne žličke soli
• 3 žlice sveže naribanega parmezana
Ostale sestavine:
• 6 jajc
• 1x namaz Rio Mare Paté z limoninim sokom (100 g)
• Dve pesti sveže mlade rukole
• 2 žlici kisa
• 1 žlica oljčnega olja
• Črni poper, sol
Mleko solimo in ga segrejemo do točke, ko skoraj zavre, nato pa vanj vmešamo polento in kuhamo, dokler se ta ne zgosti. Primešamo parmezan in mešanico prelijemo v štirikoten pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ko je polenta ohlajena in učvrščena, jo razrežemo na kocke ali kroge. Rukolo zmešamo s soljo, kisom in oljem. Na rezine polente namažemo Rio Mare Paté z limoninim sokom ter nanj položimo malce začinjene rukole, nato pa na vrh položimo poširano jajce. Vse skupaj popramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo. Buon appetito!
Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte spletno stran www.riomare.si/recepti in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.