Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

bu
bu
13 25.03.2020 18:49:10

HRVAŠKA V SOLZAH! Potres terjal življenje mlade športnice, znan glasbenik ji je posvetil pesem (FOTO + VIDEO)

Hrvaška prestolnica je na kolenih, a se bori naprej. Poleg koronavirusa je Zagreb v nedeljo prizadel še potres, najhujši v zadnjih 140 letih.

Zgodnje jutranje tresenje tal, ki smo ga čutili tudi v Sloveniji, je porušilo številne zgradbe, predvsem v starem delu mesta, uničenih je bilo veliko avtomobilov. Več kot 20 tisoč meščanov je prijavilo škodo na objektih, skupna vrednost naj bi bila več sto milijonov evrov. Številni so ostali brez domov, ob 17 huje poškodovanih pa je umrla ena oseba.

Petnajstletno dekle so težko poškodovano pripeljali v bolnišnico, kjer se je zgodilo najhuje. Anamarija Carević je bila v času potresa v starejši stavbi v Đorševičevi ulici, ki je bila najbolj prizadeta. Na otroški kliniki so se zdravniki borili za njeno življenje, zaradi hudih poškodb glave pa so dan pozneje ta boj izgubili.


judoistka


Zagreb in celotna Hrvaška so se čustveno poslovili od mlade športnice, članice Judo kluba Lika. "Z veliko žalostjo in bolečino sporočamo, da je Anamarija Carević, dolgoletna članica našega kluba, po velikem naporu zdravnikov podlegla hudim poškodbam. Verjeli smo, da bo naša Ana zmagala v svojem najpomembnejšem boju - boju za življenje. Sožalje njeni družini. Ni besed tolažbe. Vsi smo se borili skupaj z njo. Počivaj v miru, draga Anamarija," so sporočili njeni športni kolegi in kolegice.

Glasbenik Goran Karan je deklici iz Klaićeve bolnišnice posvetil pesem, ki jo je v manj kot enem dnevu poslušalo več kot pol milijona ljudi.

Značke: zagreb, potres, športnica

Članki iz rubrike