Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 23.03.2020 17:00:13

Devetdeseta leta so se vrnila!

Opazili smo, da se zgodovina ponavlja in postajajo zanimivi trendi 90. let. Za smelo trditev pa imamo tudi dokaze.

Težko je verjeti, vendar 90. leta so že skoraj tako oddaljena, kot je še daleč leto 2050. Mladini težko razložimo, kako smo delali in živeli brez ali z zelo omejenim dostopom do spletnih strani in elektronske pošte. Večina pa jih tudi ne bo razumela, kako sta povezana kaseta in svinčnik. Čeprav (skoraj) nihče ne bi z veseljem menjal pametnega telefona z mobilnim in gledal filmov na kasetah VHS, vseeno čutimo nostalgijo za tistimi časi.

Vračajo se modni trendi
Žive barve, veliki napisi, udobne jopice, hlače s širokimi hlačnicami in seveda pisane superge. 90. leta so bila odlična za razcvet popularne kulture in glasbe, oboje pa je močno vplivalo tudi na modo. Vrečasti pulover Kurta Cobaina, flanelaste srajce, raztrgane kavbojke in superge Converse so postali svetovni trend, Spice Girls pa ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin. Dekleta so imela edinstven občutek za slog, sama so izbirala oblačila in zato postala vzor mnogim mladim po vsem svetu.

Tako raznolika in tako vsestranska moda se vrača po zaslugi mladih, ki se v 90. niso upirali, saj se še niso rodili. Manekenke Cara, Kendall in Gigi sledilke nagovarjajo, naj se opogumijo za kavbojske škornje, džins in nedrček namesto bluze. Srednješolke po njihovi zaslugi spet odkrivajo obuvala Birkenstock in Martensin, morda ste tudi opazili, da so »choker« ogrlice spet v modi.

Glasba devetdesetih je nazaj
Melodije tistega časa je težko razjasniti, saj je šlo za najbolj raznoliko mešanica zvokov. Danes pa so vzor glasbenikom, kot je Bruno Mars. Remiks »Finesse« je poklon hiphopu devetdesetih s slogom oblačenja, koreografijo in zvokom. Fantje v videospotu nas želijo očarati z vrtoglavimi plesnimi potezami, dekleta pa z velikimi zlatimi uhani. Še en tak primer je skladba »Only Human« skupine Jonas Brothers. V barvita oblačila oblečeni »bratje« plešejo v nočnem klubu in prepevajo s prijatelji.

Melodije 90. let se vračajo po zaslugi pevk Lizzo in Este Haim, ki sta ponovno interpretirali skladbo »The Boy is Mine« ameriškega dueta Brandy in Monica. Če ne veste, velikim hitom iz leta 1998.



Filmi, ki so spet zanimivi
Če ste bili zadnje čase pozorni, ste verjetno opazili, da Hollywood vse pogosteje posega po starih filmskih uspešnicah. V novi obliki je zasijal eden najbolj priljubljenih Disneyjevih animiranih filmov vseh časov, uspešnica »Levji kralj«. Za vrhunsko animacijo so tokrat poskrbeli računalniki. Še ena Disneyjeva uspešnica iz devetdesetih let nagovarja današnjo mladino. Willi Smith, Naomi Scott, Billy Magnussen in Mena Massoud vabijo v povsem nove Aladdinove dogodivščine. Ni presenečenje, da je film izpolnil vsa pričakovanje in gledalcem predstavil cel kup novih fantastičnih skladb. Kmalu pa bo v kinematografe prispela predelava animiranega filma »Mulan«, ki v novi preobleki velja za poklon močnim in neodvisnim ženskam.

Trend pa se bo zagotovo nadaljeval, saj Hollywood namerava v naslednjih letih predstaviti še več prenovljenih filmov iz devetdesetih. Na seznamu so »Mala morda deklica«, »Sam doma«, »Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje« in »Čas deklištva«.

Odkrijte več podrobnosti o 90. letih
Ne glede ali bi radi gledali originalni film iz tistih časov ali njegovo novejšo različico, potrebovali boste odličen zaslon.

Zaslon pametnega telefona Huawei P smart Pro nima zareze ali luknjice, zato nudi čisto in jasno izkušnjo celozaslonske slike. Gornji in spodnji rob sta izredno tanka, zaslon z diagonalo 16,7 cm (6,59 palca) pa zasede kar 91 odstotkov sprednje površine naprave in je sposoben prikazati 16,7 milijona barv pri ločljivosti 2340 x 1080 pik in kontrastnem razmerju 1500:1. Ker uporabniki s svojimi telefoni danes preživijo vedno več časa, so pri Huaweiu zaslon opremili še z novim načinom udobja za oči (»Eye Comfort Mode«), ki se ponaša s certifikatom TÜV Rheinland, in učinkovito filtrira modro svetlobo ter na ta način prepreči utrujenost oči pri daljši uporabi.

Več informacij o pametnem telefonu Huawei P smart Pro najdete TUKAJ.

Galerija
Značke: huawei, tehnologija

Članki iz rubrike