turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

kucan jankovic bobo Reporter.si

Rdeče zvezde, partizanski pevski zbor, Kučan, ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

STA
STA
0 23.03.2020 12:22:52

To je zelo DRASTIČNA poteza: športna VELESILA je objavila, da jih ne bo na OLIMPIJSKE IGRE!

Da je prestavitev poletnih olimpijskih iger v Tokiu zaradi pandemije koronavirusa nujna, potrjuje vse več odločitev na mednarodni ravni. Kanada je danes že napovedala, da svojih športnikov ne bo poslala na olimpijske in paraolimpijske igre v Tokiu, poročajo agencije. V Avstraliji se pripravljajo na prestavitev.

V kanadskem olimpijskem komiteju so športnike na svoji spletni strani obvestili, da bo kanadska odprava šla na igre le v primeru prestavitve. "To ni bojkot iger," pa vodjo komunikacij tamkajšnjega olimpijskega komiteja Photija Sotiropulusa povzema nemška tiskovna agencija. Ta dodaja, da bodo kanadski športniki z veseljem sodelovali v poznejšem terminu, ko ne bo več tveganja za zdravje športnikov, če bo do prestavitve iger prišlo.

Kanadski olimpijski in paralimpijski komite sta o odločitvi obvestila tudi Mednarodni olimpijski komite ter mu izrekla vso podporo pri prestavitvi iger, tudi v zvezi s spreminjanjem zelo kompleksnega mednarodnega koledarja športa. V Kanadi poudarjajo, da prav nič ni pomembnejše od zdravja ljudi in športnikov.Podobno razmišljajo v Avstraliji, kjer neudeležbe na igrah sicer niso napovedali, a so že pozvali športnike, naj se pripravijo na prestavitev iger na poletje 2021. "Jasno je, da iger julija letos ne bo mogoče izvesti. Naši športniki so bili izjemni na treningu in pripravah, stres in nejasnost položaja pa tudi njim povzročata velik stres," je dejal vodja avstralske olimpijske delegacije In Chesterman.

Igre v Tokiu so še vedno načrtovane za obdobje med 24. julijem in 9. avgustom letos, vse bolj pa se napoveduje prestavitev iger vsaj na jesen, morda na poznejše obdobje. To je danes v Tokiu potrdil tudi japonski premier Šinzo Abe. Mednarodni olimpijski komite je v nedeljo napovedal, da bo odločitev o prestavitvi iger sprejel v štirih tednih.

Članki iz rubrike