Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 06.02.2020 12:03:27

Huawei utrdil svoj položaj kot drugi največji proizvajalec pametnih telefonov

Poročilo družbe Strategy Analytics kaže, da je Huawei lani razposlal več kot 240 milijonov pametnih telefonov v primerjavi z 205 milijoni leta 2018.

S prodajnim rekordom, ki ga je Huawei dosegel kljub blokadi vlade Združenih držav, se je podjetje utrdilo na drugem mestu proizvajalcev pametni telefonov.


V zadnjem četrtletju lani je Huawei razposlal 56 milijonov pametnih telefonov (15-odstotni delež), kar je nekoliko manj od 60,5 milijonov (16,1-odstotni delež) v istem obdobju leta 2018. Huaweiu je tudi uspelo obdržati vodilno vlogo na Kitajskem, kjer je tržni delež povečal na 39 % (11-odstotna medletna rast) s 33.3 milijoni odposlanih pametnih telefonov (142 milijonov v celem letu). Poleg drugih so lani razposlali tudi 44 milijonov premijskih pametnih telefonov serij Huawei Mate in Huawei P, kar predstavlja 50-odstotno povečanje na letni ravni in 6,9 milijona telefonov za omrežje pete generacije (5G).

Huawei je lani predstavil tudi več kategorij naprav, s katerimi ponuja svojo uporabniško izkušnjo ekosistema HiLink na različnih področjih rabe, vključno s tablicami, osebnimi računalniki, nosljivimi napravami in napravami interneta stvari (IoT). Na slovenskem trgu je Huawei januarja predstavil pametni telefon Huawei P smart Pro, s februarjem pa sta na voljo tudi ženska različica pametne ure Huawei Watch GT 2 (42 mm) in atraktivna rdeča različica brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3. Med drugimi napravami sta trenutno aktualna pametna telefona Huawei nova 5T in Huawei P smart Z, o katerih lahko več izvesti na povezavi https://consumer.huawei.com/si/.

Galerija
Značke: huawei, tehnologija

Članki iz rubrike