Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
31 26.01.2020 11:40:07

Številni na nogah! Slovenski politik z ZAPISOM, ki ŠOKIRA: Brez zadržkov NAD KOLEGE in o veliki sramoti

www.alesfevzer.com
Peter Vilfan, nekoč izjemen košarkar, pozneje odličen komentator, pa tudi politik o mačehovskem odnosu države do športa in slovenskih športnikov.

Slovenski šport je spet zabeležil velikanski uspeh, vse bolj pa se govori o odnosu države do slovenskih športnikov. In športa v deželi na sončni strani Alp nasploh.

Zdaj se je oglasil tudi legendarni slovenski košarkar Peter Vilfan, ki se ni mogel zadržati. Njegov zapis močno odmeva, delili so ga številni, v njem se je dotaknil slovenskih politikov in njihovega (neupravičenega) nabiranja političnih točk, čeprav za vse skupaj niso naredili prav nič. To je njegov zapis s facebooka v celoti.

"Največji porabnik proračunskih sredstev na letni ravni v Sloveniji je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport! Skoraj milijardo in devetsto milijonov evrov ima na voljo! In koliko nameni slovenskemu športu? Smešnih, podcenjevalnih, sramotnih 23 milijonov! Zakaj? Odgovor je preprost! 

Ministru je vseeno, razen ko se pojavi na VIP tribuni kakega vrhunskega športnega dogodka in potem pod svojo fotografijo zapiše: Navijamo za naše! Kot da je njegova naloga navijanje in ne delo! Seveda tudi za šport! 

Predsednika vlade šport ne zanima! Tako zelo, da v letu in pol ni našel časa niti za vljudnostni, spoznavni sestanek s predsednikom slovenskega olimpijskega komiteja. Kar sicer pove nekaj tudi o slednjem! 

Edini, ki ga šport zanima, je predsednik države! Priznava mu celo izrazito pomembno vlogo v naši družbi! A je to na žalost vse! Saj menda nima vzvodov in moči, da bi dejansko kaj naredil. Razen vrhunske samopromocije, ki je velikokrat na meji ali celo čez mejo dobrega okusa. 

Ostanejo še poslanci državnega zbora! Ampak v tem mandatu (vsaj jaz nisem zaznal) o športu še niso spregovorili! 

In zato je vsaka zmaga, vsako drugo, tretje in tudi četrto mesto na velikem mednarodnem tekmovanju ogromen uspeh! Bravo rokometaši! Ne prvič in ne zadnjič!"

Značke: vilfan, šport

Članki iz rubrike