GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 21.01.2020 16:02:35

V Laškem od danes polnijo edinstveni Laško Zlatorog 0,0 %

V proizvodnji Pivovarne Laško so danes pognali prvo polnitev novega, popolnoma brezalkoholnega piva Laško Zlatorog 0,0 %.

Gre za izdelek, ki je rezultat domačega razvoja in znanja, predvsem pa novost na domačem trgu. Odlikuje ga 100 % Laško značaj in 0 % alkohola, pivovarji Laškega pa so posebno pozornost namenili predvsem ohranjanju značilnega okusa Zlatoroga. »Okus Zlatoroga ostaja neomajen,« je na današnjem dogodku ob začetku proizvodnje poudaril Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, in dodal, da je bilo pri nastanku novega izdelka ključno prepričanje, da je Zlatorog stvar okusa in ne alkohola.

Prepričanje, da je Zlatorog stvar okusa, ne alkohola, je bilo ključno pri nastanku novega izdelka, ki razbija mite o brezalkoholnih pivih. Ključno je bilo obdržati karakter in tradicijo piva, ki ga ljudje poznajo že od 1825, a zdaj v različici brez alkohola. In Pivovarni Laško Union je to uspelo: okus ostaja legendaren, v njem pa se skrivajo leta izkušenj, truda in ponosa. Menedžer blagovne skupine Laško Urban Kramberger pojasnjuje, da Laško Zlatorog 0,0 % »predstavlja nekaj izjemnega za Pivovarno Laško Union, saj pomeni korak naprej in pooseblja vrednote znamke Laško. Pivo, ki vsebuje 100 % Laško značaja in 0 % alkohola, je resnično edinstvena pijača na slovenskem trgu.«

»Svetovni trendi, ki veljajo tudi za Slovenijo, kažejo, da se vse več odraslih vzdržuje pitja alkohola oziroma pije vse bolj odgovorno in ob ustreznih priložnostih, obenem pa skrbi za zniževanje vnešenih kalorij hrane in pijače, predstavljajo tudi za Pivovarno Laško Union izjemno priložnost. Pivo je namreč popolnoma naravna pijača, naravnih sestavin, po zaslugi nove tehnologije pa danes potrošnikom lahko ponudimo pivo popolnoma brez alkohola, ki vsebuje tudi manj kalorij kot alkoholno pivo ali ostale sladkane brezalkoholne pijače,« je poudaril David Zappe, direktor marketinga Pivovarne Laško Union.


Zgodba o inovaciji popolnoma brezalkoholnega piva Laško 0,0 % ni naključna. Pivovarji so po več kot letu dni razvoja in izpopolnjevanja dosegli vrhunski uspeh. Ekipa skoraj 30 strokovnjakov je razvila dovršen okus, s katerim danes lahko ponudimo ljubiteljem piva 100 % Zlatoroga z 0 % alkohola. Ustvarili so recepturo, ki jo odlikuje osvežujoča hmeljna nota in za Zlatorogov karakter značilna uravnotežena grenčica. Laški pivovarji pri svojem delu vedno uporabljajo samo najboljše sestavine: vodo iz okoliških hribov, ječmen, slovenski hmelj in laške kvasovke. S temi sestavinami po tradicionalni recepturi klasičnega Zlatoroga varijo tudi Laško Zlatorog 0,0 %, ki bo ljubiteljem piva na voljo od februarja dalje.

Zavezani k odgovornemu pitju
Pivovarna Laško Union v letošnjem letu skupaj s partnerji – Olimpijski komite Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Avto moto zveza Slovenije in Gasilska zveza Slovenije - še krepi svojo aktivno vlogo v ozaveščanju o odgovornem pitju. Ob današnji priložnosti se jim je s podpisom »Zaveze za odgovorno pitje« v teh prizadevanjih pridružila tudi Kolesarska zveza Slovenije.

»V Pivovarni Laško Union smo zavezani k odgovornemu pitju. To sporočamo z našimi blagovnimi znamkami, aktivno vlogo pa zavzemamo tudi v partnerstvih za odgovorno pitje. Pivo je dostopen in preprost užitek življenja. Je pijača prijateljstva, ki povezuje. Kot nas povezuje šport. Tudi v naših skupnih prizadevanjih, ko velja: pij odgovorno, uživaj bolj,« je ob podpisu Zaveze za odgovorno pitje s Kolesarsko zvezo Slovenije dejala Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

Članki iz rubrike