severina Svet24.si

"Severina posiljena v imenu Hrvaške"

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

hematologija-ukclj, samo-zver, krvni-rak Svet24.si

Dr. Samo Zver: Nisem bolnik, imam pa bolezen. ...

balon, pismo, pismo božičku Svet24.si

FOTO: Na jasi je našel pismo Božičku. Priletelo...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer postala čisto drug človek

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar ni več takšna!

au
au
1 29.11.2019 08:00:31

NORCI! Spet so premaknili mejo mogočega in TVEGALI SVOJA ŽIVLJENJA za podvig vseh podvigov (VIDEO + FOTO)

Po zabijanju na drvečem vlaku in brezstičnem plačevanju pod Solkanskim mostom marsikdo verjetno tokratni vrtoglavi podvig presega vse meje.

Akrobatske vragolije so fantje ponesli visoko v zrak in z žerjava 30 metrov nad tlemi obesili največji trampolin na svetu, ki jih je pognal tudi do 10 metrov v zrak! Neustrašni DD Squad so tako vrteče salte in skoke izvajali kar 40 metrov nad varnim zavetjem tal.

Največji trampolin na svetu je v celoti slovenska zamisel, ki se je v glavah članov Dunking Devils porodila že pred leti. Izvirno idejo, ki je zajemala postavitev mreže med 4 mogočna drevesa, so nadgradili in dvignili še stopničko višje. V želji, da bi svoje akrobatske vragolije ponesli v zrak, so fantje iz DD Squad samostojno zasnovali in sestavili okvir iz aluminijastih stebrov, nato pa ogromno konstrukcijo s površino 150 m2 obesili z žerjava. Gradnja trampolina, ki je meril 12 × 12 metrov, je trajala 2 dni, zanj pa so porabili 36 najlonskih zategovalnih trakov, 300 jeklenih vzmeti, 50 m verige in 50 m jeklenice.Izzivu je bil kos le najmočnejši, 42 metrov visok žerjav iz Krančarjeve flote z nosilnostjo 12 ton, ki je največji trampolin na svetu dvignil kar 30 metrov od tal. Mreža, ki je bila posebno v ta namen naročena iz Francije, je DD Squad med izvajanjem vrtoglavih salt in skokov kot edina prepreka varovala pred padcem v globino. Največji trampolin na svetu jih je namreč pognal tudi do 10 metrov v zrak, kar pomeni da so Gašper, Jan, Matevž in Maks leteli kar 40 metrov nad zemljo. Adrenalinska izkušnja, ki so jo vsi sodelujoči doživeli prvič, jih je tako navdušila, da si želijo največji trampolin na svetu poleti 2020 postaviti tudi v Ljubljani.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils, je po izjemnem podvigu povedal: "Postavitev največjega trampolina na svetu je še en projekt, ki dokazuje, kaj vse lahko naredimo, če združimo moči in se povezujemo. Fantje so morali imeti 100-odstotno zaupanje, saj prostora za napake ni bilo."

Članki iz rubrike