stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 09.08.2019 13:23:57

Že tretja smrt: Na olimpijskem prizorišču umrl delavec

Bobo
Eden od delavcev, ki gradijo olimpijske objekte za naslednje olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu, se je na delovnem mestu zgrudil in umrl. Razlog smrti je domnevno vročinska kap, saj se japonska prestolnica sooča z vročinskim valom, so sporočili organizatorji OI 2020.

Petdesetletnika so pod žgočim soncem našli ležati na tleh v četrtek popoldne, in sicer na območju, kjer je polagal električne kable. Hitro so ga odpeljali v bolnišnico, a so pozneje potrdili njegovo smrt.

Razlog smrti še ni znan, a je bila glede na policijska poročila najverjetneje zanj usodna vročinska kap, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


To je tretja uradna smrtna žrtev na gradbišču OI 2020; eden delavec je zaradi prevelikega delovnega stresa storil samomor, drugi pa se je smrtno ponesrečil.

Drugače pa tokijsko vroče in suho vreme povzroča veliko skrbi organizatorjem iger. Po letošnjem dolgem deževnem obdobju je Tokio znova prizadel smrtonosni vročinski val. Prejšnji teden je po državi več kot 18.000 ljudi zaradi vremenskih razmer poiskalo zdravniško pomoč, 57 pa jih je umrlo.

Organizatorji bodo sicer na prizoriščih in po mestu postavili več inštalacij za pršenje vode, ki bodo pomagale vsaj pri psihološki ohladitvi, nekatera športna tekmovanja pa se bodo tudi začela ob zgodnejših urah.

Članki iz rubrike