jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 05.08.2019 13:57:35

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Slovenske Gorice, Špičnik in Perniško jezero

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Slovenske Gorice, Špičnik in Perniško jezero.
Jaka Ivančič
Lahko rečemo, da kdor odkriva Slovenijo, odkriva tudi njena vina, odkriva ljudi, ki gojijo ljubezen do vinske trte, vinske tradicije in vseh opravil, povezanih z vzgojo in pridelavo te žlahtne kapljice.

Na potovanju po Sloveniji boste videli številne vinograde, predvsem na območju Goriške, Istre in Prekmurja, kjer ljudje pridelujejo in prodajajo domača vina. Tako sta se tokrat naš znani fotograf Jaka Ivančič in njegov zvesti sopotnik, telefon Huawei P30 Pro, v sklopu Huawei InFocus tekmovanje odpravila na še en (ne)skriti dragulj slovenskega vinogradništva - edinstveno cesto v obliki srca sredi vinogradov v Špičniku.

gorice
Tokrat sta se Jaka Ivančič in njegov najboljši sopotnik, telefon Huawei P30 Pro odpravila v Slovenske Gorice, ki slovijo po čudoviti naravi in izvrstnih vinih.
Mitja Bokun

Mistična in romantična točka

Bo že držalo, da če izhajaš iz vinorodnega območja, v srcu nosiš neko posebno ljubezen. Ampak, vse dokler me pot ni pripeljala v Maribor in okoliške vinske ceste, se nisem resnično zavedal, kaj pomeni, ko so mi govorili, da je med vinogradi srce doma. Tu namreč najdete prav posebno cesto, ki se z določenega kota oblikuje v srce. In vinograde, seveda!

IMG_20190714_064506
Srčkana cesta je ena izmed najbolj fotogeničnih destinacij v Sloveniji.
Jaka Ivančič

In točno to srce vedno znova in znova jemlje dih vsem, četudi so tam morebiti že bili. Ne glede na letni čas, niti na vremenske napovedi, saj je vedno preprosto čudovito in včasih prav mistično. Da niti ne omenjamo romantike, ki se jo tam čuti. In kje še najdete podobne fotogenične destinacije, ki privabljajo fotografe z vseh vetrov?

Srce med vinogradi

Na tem področju se nahaja kar precej turističnih kmetij, manjših hotelov in apartmajev, kjer lahko tudi prenočite in dodobra užijete razglede, dobro hrano in se zapletete v pogovor s prijaznimi domačini. Čudovit enodnevni ali dvodnevni izlet, za katerega vam zagotovo ne bo žal. Tu lahko pohajkujete po Špičniku in mimo vinarstva Gaube ter Šerbinek, tik ob avstrijski meji pa se ustavite pri turistični kmetiji Dreisiebner. Na robu griča blizu kmetije se bo odprl pogled po dolini, tu pa stoji še spomenik sv. Juriju. Prav od tu se vidi Srce med vinogradi.

IMG_20190714_064324
Huawei P30 pro ponuja različne načini fotografiranja za optimalne efekte.
Jaka Ivančič

Za takšen čudovit razgled mi ni žal žrtvovati jutranjega poležavanja v topli postelji. Jutranja svetloba je mehka, polna toplih barv in idealna za vse ljubitelje fotografije. Seveda pa jutranje ure niso zmeraj idealne, saj za nastanek fotografije potrebujemo dovolj svetlobe. Seveda je v veliko pomoč dobra oprema, jaz pa se vedno lahko zanesem na odlično kamero svojega telefona Huawei P30 Pro.

IMG_20190714_064454
Fotograf Jaka Ivančič je nastavitve kamere popolnoma prepustil umetni inteligenci Huawei-a P30 Pro, ki zazna svetlobo in okolje ter temu primerno uravnava avtomatične nastavitve..
Jaka Ivančič

Resda so nas učili, da naj zoom uporabljamo redko in raje stopimo bližje objektu, če se nam ta zdi predaleč, a predvsem zato, ker je zoomiranje na telefonu pogosto vodilo do zrnatih fotografij z izmaličenimi detajli. Pri Huawei P30 je zgodba povsem drugačna, saj tisti 10-kratni hibridni zoom zagotavlja približevanje brez vsakršne izgube kakovosti podrobnosti na fotografiji. Le razprem palec in kazalec na zaslonu in je srčkasta cesta v sekundi približana, kvaliteta fotografije pa odlična!

IMG_20190714_061544
Ne skrbite za kvaliteto! Huawei P30 Pro vam namreč omogoča 5-kratno optično, 10-kratno hibridno ter vrtoglavo 50-kratno digitalno povečavo brez vsakršne izgube kakovosti podrobnosti na fotografiji.
Jaka Ivančič

Perniško jezero – čudovita ideja za izlet

Po srčkasti cesti me je pot nanesla še do Perniškega jezera. Ko se odločamo za obisk jezer, navadno pričakujemo lepo naravo, v kateri lahko uživamo in kakšno malo gostišče v bližini, kjer se lahko vsi skupaj okrepčamo. Perniško jezero pa ponuja prav vse to. Odlično je tudi zaradi svoje dostopnosti, saj je priljubljeno tako med pohodniki kot tudi med kolesarji in motoristi pa tudi med tistimi, ki se radi do željene lokacije zapeljejo z avtomobilom. Prav zaradi svoje lahko dostopnosti je čudovita ideja za izlet za čisto vse generacije.

IMG_20190714_045806
Perniško jezero je priljubljeno tako med pohodniki kot tudi med kolesarji.
Jaka Ivančič

Kaj skriva Perniško jezero?

Perniško jezero je akumulacijsko jezero, ki se razprostira med naseljema Vosek in Vukovje. Obsega dva, s kanalom povezana zadrževalnika, ki ju sicer ločuje le ozka pregrada, po kateri je speljana cesta. In čeprav jezero ni primerno za kopanje, boste ob obali srečali veliko ribičev. Perniško jezero je tudi pomemben biotop za vodne ptice in eno od postajališč nekaterih redkih ptic, na obrežju jezera pa rastejo številne močvirske vrste, kot so: loček, šaš, močvirska perunika, širokolistni rogoz, navadni trst ...

IMG_20190714_045956
Živahnost barv in izraznost kontrastov pri fotografijah z Leica kamerami na P30 Pro vedno znova osupnejo.
Jaka Ivančič

Z mojega stališča pa je to odlična destinacija za ljubitelje fotografije, saj ponuja več čudovitih kotičkov za izjemne fotografije, še posebej zgodaj zjutraj, ko se nad vodo vijejo meglice. Žal, tokrat mi jutranje idile ni uspelo ujeti, saj sem se na prizorišču znašel v večernih urah. Tudi tukaj mi je bil v veliko pomoč Huawei P30 Pro, saj ima glavna leča njegove kamere senzor z močjo 40 megapikslov, kar prinaša dodatno izboljšavo pri slikanju v situacijah s slabo osvetlitvijo. Pri fotografiranju vode pa se je izkazala ena izmed mojih najljubših nastavitev – učinek svilnatega vodnega toka. Mlajšim generacijam priporočam Huawei P Smart Z. Njegova kamera, podprta z umetno inteligenco (AI), lahko prepozna 22 različnih kategorij in več kot 500 različnih scen v realnem času. To bo vam omogočilo bolj natančne in barvite fotografije.

IMG_20190714_052902
S Huawei P30 Pro ujemite učinek svilnatega vodnega toka.
Jaka Ivančič

Zagotovo se strinjate, da fotografija še nikoli prej ni imela takšnega pomena, kot ga ima danes, za kar gredo zasluge predvsem pametnim telefonom, ki so jo iz rok profesionalcev ponesli v roke slehernika. Kljub temu pa bi poudaril, da se zna zgoditi (profesionalni fotografi to počno neprestano), da se bomo morali na kraj fotografiranja vrniti še enkrat. Žal pri fotografiranju šteje zgolj rezultat in ne pot do le-tega. Zato je potrebno veliko potrpljenja pri čakanju na pravi trenutek. Vendar se potrpljenje vedno splača.

Odkrijte neodkrito s Huawei P30 Pro in se prijavite na fotografsko tekmovanje InFocus!  

Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato se prijavite na tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj. Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huawei, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje.  

Kaj lahko osvojite? 

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT.  

Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro.  

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30. 

Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT. 

Preberite tudi >>> Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: dolina smaragdne Soče. 

Članki iz rubrike