Angeli Dobra karma

Kako pisati angelom, da nas bodo (u)slišali?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

anezi Njena.si

Atraktivno Anezi zavrnili na izboru pesmi za ...

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 29.07.2019 09:40:32

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Kranjska Gora, jezero Jasna, Zelenci in dan za resnični hedonizem

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Kranjska Gora, jezero Jasna, Zelenci in dan za resnični hedonizem.
Jaka Ivančič
Krasna je slovenska zemlja. Občuduje jo vsak domačin in tujec in nobeden se je ne more nagledati. Poglejte te nebotične gore, te z gozdovi porasle gorice, ta z žitom posejana polja, pašnike in travnike. Ali najdete na svetu kaj lepšega?

Na teh detajlih se pasejo oči in po njih hrepeni duša, zaprta v zatohlih prostorih velemestja. Tudi tokrat nas bosta priznani fotograf Jaka Ivančič in podjetje Huawei, v sklopu fotografskega natečaja InFocus Award 2019, popeljali na čudovit kraj, ki se mu lahko prepustite, odpočijete svoje misli in telo ter čudovite prizore za vedno ujamete v svoje misli in, seveda, svoj objektiv.

2
Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Kranjska Gora, jezero Jasna, Zelenci in dan za resnični hedonizem.
Mitja Bokun

Jezero Jasna, kjer se gore ogledujejo v smaragdno čisti vodi

Obdano je z vrhovi Julijskih gora, voda v njem pa je kristalno čista. Jezero je eden najlepših biserov Slovenije in se nahaja v neposredni bližini Kranjske Gore. Jezero Jasna leži le 1,7 km iz Kranjske Gore, ob cesti, ki pelje na Vršič. Do njega se lahko zapeljete iz Kranjske Gore in parkirate na brezplačnem parkirišču tik ob jezeru ali pa se iz središča Kranjske Gore do njega sprehodite, saj do njega vodi sprehajalna pot.

3
Fotograf Jaka Ivančič je tokrat s svojim pametnim telefonom Huawei P30 Pro obiskal Kranjsko Goro ter nas navdušil z lepoto jezera Jasna in čudovitim razgledom na Zelence.
Jaka Ivančič

Obiščete ga lahko kadarkoli, v vseh letnih časih. Poleti prijata hlad in sončenje ob jezeru, v spomladanskih in jesenskih mesecih so posebej priljubljeni sprehodi ob jezeru. Barve pomladnega ali barvitega jesenskega gozda se tedaj zrcalijo v jezeru, poseben čar pa ima sprehod ob jezeru tudi pozimi, odeto v snežno belino. Zato je jezero Jasna resnično pravi raj za fotografe, saj v smaragdno čisti vodi odsevajo gore nad njim. »Kot fotograf, ki uživa v naravi, prisegam na zgodnje jutranje ure, ko je svetloba mehka, mnogo bolj uporabna, daje lepši razpon barvnih tonov in prikaže več podrobnosti v senci,« pravi Ivančič. »Razen tega, takrat imam mir, sem spokojnejši in bistrega uma, zato lažje ujamem milino prebujanja narave. Pokrajine zato fotografirajte zgodaj zjutraj, sence dodajo strukturo planinam, prikažejo globino prostora.« 

Odlična izletniška točka

Jezero Jasna sta pravzaprav dve med seboj povezani umetni jezeri na sotočju potokov Mala in Velika Pišnica. Območje je bilo kljub lepoti kar nekaj čas prepuščeno bolj samemu sebi, v zadnjih letih pa jezero Jasna doživlja pravi preporod, saj vsako leto ponudbi dodajo nekaj novega. Uredili so okolico jezera in sprehajalne poti, zgradili razgledni stolp oz. stolp za skakanje v vodo, namestili klopce za sprehajalce in lesene pomole, odprli prijeten lokal, da si ob jezeru lahko vsak poišče svoj košček zase.

Zelenci – nepozabno zeleno doživetje

Na svojem potepanju pa Kranjski Gori se ustavite še pri Zelencih in si vzemite trenutek za uživanje v čudovitih turkiznih barvah narave. Sir Humphry Davy, sloviti naravoslovec, je zapisal: »Najbolj se mi je priljubila Savska dolina s svojimi slapovi in jezeri. V Evropi ne poznam ničesar lepšega.« Ko se boste sprehodili do smaragdno zelenega jezera, se boste verjetno strinjali z njim, tako kot sem se strinjal jaz in moj zvesti sopotnik, kamera telefona Huawei P30 Pro.

4
Huawei P30 Pro bo vam omogočil zajemanje fotografijo s 40M točk ter omogoča shranjevanje fotografije v RAW formatu, ki omogoča daljno obdelavo fotografije.
Jaka Ivančič

»Lepote Zelencev mi je Huawei P30 Pro omogočil zajeti v polnem 4:3 in 16:9 formatu. Sicer pa, če želimo dobiti fotografijo s 40M točk na modelu telefona P30 Pro, moramo delovati v formatu 4:3 in Pro načinu fotografiranja, ki ga sam pogosto uporabljam, saj mi na ta način Huawei P30 Pro ponuja mogočnost zajemanja fotografije v RAW formatu. Tako mi RAW način zajemanja fotografij omogoča njeno daljno obdelavo, vendar bodite pozorni, ker pretirano obdelane fotografije lahko hitro izgubijo vso estetsko vrednost. V Pro funkciji kamera tudi ne uporabi algoritmov za samostojen popravek fotografije glede na motiv. Je pa slika že obdelana glede na napake objektiva in delno v tonskih vrednostih,« svetuje izkušeni fotograf.

Čudoviti kraj, ki se ga izplača obiskati

Naravni rezervat Zelenci odkrijete takoj za vasjo Podkoren, ob cesti iz Kranjske Gore proti Ratečam. Rezervat, ki je življenjski prostor zanimivih živali ter rastišče redkih in ogroženih rastlin, obsega 14 hektarjev. Do smaragdno zelenega jezera, v katerem na dan vre Sava Dolinka, in po močvirnati okolici s čudovitim razgledom pa se lahko brez škode za naravo sprehodite po posebni leseni brvi.

5
Inovativnost štirih Leica kamer telefona Huaweo P30 Pro prinaša s seboj specifikacije, ki navdušujejo tudi najbolj zahtevne profesionalne fotografe.
Jaka Ivančič

Za njegov ogled ne boste porabili veliko več kot eno uro časa. Sicer ni nič narobe, če si vzamete malo več časa in uživate v lepotah narave in v lepoti nastanka fotografije. V dobi digitalne fotografije je velikokrat tako, da lahko fotografiramo neomejeno. »A če fotografije nimajo koncepta in zgodbe, jih niti 2000 ne bo dovolj, da bi lahko pokazali 5 zares vrhunskih fotografij. Fotografija je zajem trenutka, a vseeno se da razbrati, če je fotograf porabil za nek posnetek veliko časa ali pa je le mimobežno škljocnil,« razlaga Jaka.

Na fotografijah iščite živahnost, dinamičnost in barvitost. Hodite po svetu z odprtimi očmi, vse je namreč odvisno od osebe, ki stoji za objektivom, od njenih misli in kreativnosti. Upajte si, bodite drzni in radovedni!

Odkrijte neodkrito s Huawei P30 Pro in se prijavite na fotografsko tekmovanje InFocus!  

Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato se prijavite na tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj. Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huawei, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje.  

Kaj lahko osvojite? 

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT.  

Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro.  

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30. 

Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT. 

Preberite tudi >>> Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Grad Snežnik, slovenski raj romantike. 

Članki iz rubrike