Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 25.07.2019 06:00:52

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Grad Snežnik, slovenski raj romantike

Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Grad Snežnik, slovenski raj romantike.
Jaka Ivančič
Pod goro Snežnik na judozahodnem delu loškega polja v občini Loška dolina stoji grad Snežnik.

V 11. stoletju so oglejski patriarhi na mestu, kjer sedaj stoji grad, gradili trdnjave, s katerimi so želeli zavarovati pomembne prometne poti. V 19. stoletju pa sta notranjost in zunanjost gradu s prenovo dobili romantičen pridih tistega časa. Notranji prostori so bili tedaj preurejeni in razkošno opremljeni z vsem udobjem, ki ga je narekoval takratni čas za potrebe podeželskega lovskega dvorca. Ta se je ohranil vse do danes, ko grad Snežnik slovi kot edinstven muzej bivalne kulture 19. stoletja. Je namreč eden izmed redkih gradov v Sloveniji, ki se ponaša z originalno opremo. Iz tega obdobja je večina grajskega pohištva kot tudi grajski park, navdahnjen z angleškimi parki, z oblikovanimi prvinami krajinskega sloga, ki se je tedaj začel uveljavljati na Slovenskem. Grad obdajajo poti s kostanjevimi in lipovimi drevoredi, med njimi so jase ter sprehajalne in jezdne poti.

2
Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Grad Snežnik, slovenski raj romantike.
Mitja Bokun

4
Na grad Snežnik se je odpravil fotograf Jaka Ivančič in to izjemno lepoto slovenskega prostora zajel v kamero telefona Huawei P30 Pro.
Jaka Ivančič

V njem se čuti zgodovina

Grad Snežnik je v letih 2005-2008 doživel nekaj lepotnih popravkov. Od tedaj sije v vsej svoji lepoti in priča o bogati zgodovini in življenju nekdanjih prebivalcev. Tja se je s svojim nepogrešljivim pripomočkom, pametnim telefonom Huawei P30 Pro, odpravil tudi fotograf Jaka Ivančič in to izjemno lepoto slovenskega prostora zajel v kamero telefona, ki se ponaša s kar štirimi objektivi. Da je Jaki med izletnikovanjem uspelo grad s čudovito okolico upodobiti v takšni kvaliteti, da bi njegove izdelke zlahka uporabili kot razglednice, niti ne preseneča, saj se lahko glavni objektiv kamere njegovega telefona pohvali s tipalom za napredno zaznavanje in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv, ki služi povečavi, pa z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik. Sprehod po notranjosti gradu se vam bo vpisal v srce, saj je v njej možno videti originalno opremljene dnevne salone, spalnice družinskih članov, spalnice za goste, dve jedilnici, gledališko sobo, večerni salon, grajsko knjižnico, prostore za služinčad, grajsko klet in egipčansko sobo, ki šteje za posebnost med ambienti.

3
Na grad Snežnik se je odpravil fotograf Jaka Ivančič in to izjemno lepoto slovenskega prostora zajel v kamero telefona Huawei P30 Pro.
Jaka Ivančič

Poleg pohištva, impresivnih likovnih del, mogočnih luči in preprog ter številnih uporabnih in okrasnih predmetov, se v gradu nahaja lepa zbirka lovskih trofej iz obdobja zadnjih lastnikov. Vse to so momenti, ki jih je vredno ujeti v objektiv pametnega telefona. Ker je grajski ambient temnejši, svetujemo, da med ogledom notranjosti gradu na svojem telefonu Huawei P30 Pro vklopite nočni način fotografiranja. Na ta način boste veličino gradu in svoje izletniške utrinke zagotovo zajeli v še boljši kakovosti.

5
Grad Snežnik je popolna lokacija za poroko.
Jaka Ivančič

Prava destinacija za grajsko poroko

Do gradu Snežnik vas bo pot pripeljala od Unca, skozi Rakek, Cerknico, Bloško polico in Starega trga pri Ložu, kjer boste v vasi Pudob zavili desno in pred vami se bo kmalu razprostrla zgoraj opisana slovenska znamenitost. Morda vas bo do njega pripeljala radovednost, morda vas bo zamikala kakšna od umetniških razstav, ki se občasno zgodi na grajskem predzidju, morda pa vas bo do tega lepega kotička Slovenije privabil obisk poroke. Grad, ki ga obdajajo ribnik, mogočni drevoredi, simpatični travniki in neskončne gozdne površine, je v zadnjem času namreč priljubljena lokacija mladoporočencev, ki na njej prepoznajo pravo mesto za zaobljubo z večnim »DA!« Še en namig: V kolikor bi zanimiv obraz gradu Snežnik, njegove okolice in tamkajšnjega (poročnega) dogajanja želeli zaobjeti v en sam foto posnetek, svetujemo uporabo širokokotnega načina fotografiranja na telefonu Huawei P30 Pro.

6
Kamera pametnega telefona P30 Pro ujame v sliko skoraj toliko detajlov, kot jih lahko ujamemo s prostim očesom.
Jaka Ivančič

Odkrijte neodkrito s Huawei P30 Pro in se prijavite na fotografsko tekmovanje InFocus!  

Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato se prijavite na tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj. Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huawei, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje.  

Kaj lahko osvojite? 

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT.  

Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro.  

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30. 

Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT. 

Preberite tudi >>> Odkrivamo najboljše foto kotičke Slovenije: Rakov Škocjan, notranjski regijski park. 

Članki iz rubrike