nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 23.01.2019 15:14:21

NEVERJETNO: Kaj vse zmore robotski sesalnik!

Robotskemu sesalniku bodo hvaležni hišni ljubljenčki.
Oglasno sporočilo
Vse več je uporabnikov, ki so vstopili v svet sesanja z robotskim sesalnikom. Na to temo najdemo na spletu veliko polemik, kjer se uporabniki sprašujejo, ali je robotsko sesanje smiselno ali ne in kaj tak sesalnik sploh zmore.

Lahko posameznik res posesa bolje?

Največkrat zapisana trditev je, da posameznik sam posesa bolje, kot to lahko stori robotski sesalnik. Kot običajno trditev drži in ne drži. Drži zato, ker robotski sesalnik ne zmore sesati stopnic, sedežnih garnitur, prav tako ne more pred sabo umikati igrač, ali drugih stvari na tleh. Ne drži pa zato, ker je robotski sesalnik robot in gre vedno povsod, kamor lahko pride.

e5_WarmGrey_Merchandising_In-situ_UnderFurniture_
Tudi pod kavčem bo kos umazaniji.
Oglasno sporočilo

Sami običajno med tednom sesamo samo površinsko, tisto, kar je vidno prostemu očesu in ne gremo vsakič s sesalnikom pod mizo, posteljo in pod pohištvo. Robotski sesalnik pa to naredi vsakokrat, ko je na delu. Prednost takega sesanja je v tem, da sesamo vsak dan, ko nas ni doma in v tem, da robot pri sesanju prahu ne dviguje, temveč ga pobira. Zato je stanovanje bolj vzdrževano, saj je na ta način, tudi na pohištvu manj prahu. Seveda pa je pogoj za to kakovosten sesalnik z visoko učinkovitimi filtri. Sesalniki iRobot® Roomba® serij 800, 900 in e5 zadržijo 99 odstotkov prahu, plesni, živalskih delcev in drugih alergenov v velikosti do enega mikrona.

Sesati bi morali vsak dan

Morda se komu zdi, da je dnevno sesanje nepotrebno. Pa vendarle. V dnevnih prostorih se zadržujemo vsak dan, vsak dan jemo, vsak dan se sprehajamo sem in tja ter pri tem dvigujemo prah in prenašamo smeti. Šele ko začnemo uporabljati robotski sesalnik, vidimo, koliko prahu je na tleh in v zraku. Tako je odgovor na dlani.

Sesalec
Čiščenje je enostavno.
Promocijsko gradivo

Če se uporabnik odloči za sesanje z robotskim sesalnikom, mora spremeniti način sesanja, saj sesa vsak dan ali vsaj večino dni v tednu. Če sesalnik uporabljamo kot klasičen sesalnik in ga zaženemo samo sem ter tja ali ob sobotah, ko imamo generalno čiščenje, robotski sesalnik ni za nas. Običajno takšni uporabniki z robotskim sesalnikom niso najbolj zadovoljni, saj se jim zdi, da sesanje traja predolgo in da je premalo učinkovit. Če pa preklopimo na nov način sesanja z robotskim sesalnikom večino dni v tednu, takrat ko nas ni doma, je rezultat neprecenljiv. Tudi sicer je najbolj smiselno, da robotski sesalnik sesa, ko nas ni doma, saj nas ne moti, hkrati pa s premikanjem ne dvigujemo prahu in ne prenašamo smeti, s čimer je sesanje še učinkovitejše.

Kateri robotski sesalnik izbrati?

Seveda pa moramo biti pozorni tudi na to, kateri robotski sesalnik naj izberemo. Največji, specializiran ponudnik robotskih sesalnikov, iRobot®, ima sesalnike z vrhunsko tehnologijo, ki jo razvija že več kot 25 let. V tem času je prijavil že več kot tisoč patentov. Prav zato zmore sesanje vseh trdih tal, tudi tepihov.

e5_Charcoal_Photo_In-situ_WoodCarpetTransition
Robotski sesalnik je kos prav vsaki prepreki.
Oglasno sporočilo

Robotski sesalniki imajo še nekaj izjemnih značilnosti:

• Sistem Dirt Detect™ pomaga Roombi prepoznati tla, ki so bolj umazana, da se tam zadrži dalj časa.
• Stranska krtača skrbi za čiščenje robov in kotov.
• Roomba® ima v čistilnem sistemu dve, nasproti vrteči se kartači, ki naredita močan podtlak, s pomočjo katerega lahko pobere tudi večje smeti, kot so kokice ali kosmiči.
• Edinstvena zasnova robota ji omogoča, da se premika tudi čez pragove, visoke do 2 cm in da lahko zleze pod pohištvo višje od 9,2 cm.
• Odbijač z mehkim dotikom zna razlikovati steno od zavese, in v primeru zavese, ali pregrinjala za posteljo ve, da mora čistiti tudi za njo.
• V robotu Roomba® so vgrajeni močni procesorji, ki omogočajo sprejemanje do 60 odločitev in prilagoditev prostoru in vrsti tal na sekundo.
• Za čiščenje, medtem ko nas ni doma, pa poskrbi enostavna nastavitev urnika čiščenja, ali pa jo zaženemo preko mobilne aplikacije na telefonu od koderkoli in kadarkoli.
• Novejši roboti Roomba® imajo tudi že pralen košek, kar pride še posebej prav lastnikom hišnih ljubljenčkov.

e5_Charcoal_Photo_In-situ_Edge_Cleaning
Robotski sesalnik se odlično znajde v vseh situacijah
Oglasno sporočilo

Statistike kažejo, da sesanje z robotskim sesalnikom ni več stvar prihodnosti, temveč je sedanjosti. Postali so del naših domov, tako kot pralni, pomivalni ali sušilni stroji. Pred nakupom pa se je dobro pozanimati o modelih in zvočnostih posameznega robota, da izberete sebi pravega, tako po funkcionalnosti kot po ceni.

Članki iz rubrike