Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 11.01.2019 08:20:41

Rami Malek in Charlie Hunnam v veliki uspešnici METULJ

Največja zgodba o pobegu, kadarkoli povedana.

Znameniti roman Metulj, ki je izšel v sedemdesetih letih 20. stoletja, je literarizirana Charrièrova avtobiografija. Leta 1932 so ga zaradi umora obsodili na dosmrtno prisilno delo v krutih zaporih Francoske Gvajane, čeprav je do konca življenja trdil, da ni kriv. Pripoved popisuje devet poskusov pobega zapornika z vzdevkom Metulj, imenovanega po tetovaži na prsih, ki močno hrepeni po svobodi; naposled ga za kazen pošljejo na Hudičev otok, s katerega še nikomur ni uspelo pobegniti.​

V tokratni adaptaciji zgodbe, ki jo je režiral Michael Noer se v glavni vlogi kot Henri Charrière odlično odreže Charlie Hunnam (Kralj Artur: Legenda o meču, Sinovi anarhije, Ogneni obroč), njegov prijatelj in pajdaš Louis Dega pa je dobitnik zlatega globusa Rami Malek (Bohemian Rhapsody, Mr. Robot).


Film sledi epski zgodbi Henrija Charrièreja - Metulja (Charlie Hunnam), kateremu so podtaknili krivdo za umor in ga obsodili na dosmrtno kazen v zloglasni kazenski koloniji na Hudičevem otoku. Odločen, da si izbori svojo svobodo, se Metulj spoprijatelji z ekscentričnim obsojenim imitatorjem Louisom (Rami Malek), ki se v zameno za zaščito strinja s financiranjem Metuljevega pobega.

METULJ je vznemirljiva pustolovščina in močan portret moči človeškega duha, celo v situacijah popolne nečlovečnosti. Knjiga velja za eno najbolje prodajanih avtobiografij na svetu. Od svoje prve izdaje je izšlo že več kot 239 ponatisov, prevedena pa je bila v 21 jezikov.

Kriminalna pustolovščina METULJ na velika platna prihaja 24. januarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.

Značke: kino, film

Članki iz rubrike