32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

rebecca Svet24.si

Se v iskanju pogrešane 15-letnice obeta preobrat?...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

nu
nu
1 06.11.2018 09:41:27

Svečana premiera filma Hrestač in štiri kraljestva

Začenja se odštevanje do božično - novoletnih praznikov in v duhu prihajajočih dni smo v Koloseju Ljubljana doživeli svečano premiero filma Hrestač in štiri kraljestva, v sodelovanju z novo praznično linijo dišav Glade.

Disneyjev film, posnet po večni pravljici, je navdušil prve gledalce, med drugimi tudi nekaj znanih imen: Ana in Taiji Tokuhisa, Tanja Ribič, Nika Veger, Luka Markus in Kaya Solo. Vse prve gledalce spektakla je v dvorani pozdravila voditeljica Nina Kaludjerovič in sledilo je presenečenje, saj je premierni ogled filma otvorila balerina Urša Grm s solo baletno točko. Vizualno čutni spektakel bo poskrbel, da bodo letošnji prazniki še bolj pravljični in čarobni, zato je ogled Hrestača in štirih kraljestev obvezen za vse, ki obožujete božično vzdušje. Le kdo ga ne?

Da je na ekskluzivni premieri zares zadišalo po praznikih, je poskrbel GLADE s svojo novo omejeno linijo omamnih dišav, ki bodo letos omamno odišavile vsak dom. Tako bomo lahko izbirali med dišečimi notami linije Hrestač in štiri kraljestva: slive, lešnika ali jasmina.

O FILMU:


Vse, kar si Klara (Mackenzie Foy) želi, je edinstven ključ, ki bo odklenil škatlo, kjer se skriva neprecenljivo darilo njene mame. Na že tradicionalni praznični zabavi pri botru Drosselmeyerju (Morgan Freeman), ji le-ta pokaže zlato nit, ki Klaro pripelje do želenega ključa, a kmalu ugotovi, da se nahaja v čudnem in skrivnostnem vzporednem svetu. Tam Klara sreča vojščaka z imenom Phillip (Jayden Fowora-Knight), trumo miši in regentov, ki vladajo nad tremi kraljestvi: deželi Snežink, deželi Rož in deželi Sladkarij. Klara in Phillip morata skupaj nadvladati četrtemu zlobnemu kraljestvu, domovanju tiranske Matere Ingver (Helen Mirren), da bi si Klara pridobila ključ in tako vrnila harmonijo v nestabilen svet.

"Zgodba se je skozi zgodovino precej spremenila," pravi Lasse Hallström, eden od režiserjev prihajajočega Disneyjevega spektakla Hrestač in štiri kraljestva in dodaja, da je "E.T.A. Hoffmann leta 1816 napisal pripoved Hrestač in Mišji kralj. Zgodba je postala balet s fascinantno glasbo Petra Ilyicha Čajkovskega. Balet je edinstven pri vsaki uprizoritvi in mi smo naredili isto stvar. Zgodbo dopolnjujemo."

S čarobnim potovanjem v nepozabne dogodivščine nas bo v letošnje praznike popeljal spektakel Hrestač in štiri kraljestva, ki si ga lahko v vseh kinih ogledamo od 1.11. naprej.

Ana in Taiji Tokuhisa na premieri Hrestač in štiri kraljestva

Galerija
Značke: kino, film

Članki iz rubrike