jin jang Dobra karma

Jin in jang: stik nasprotij oziroma človek je bog...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

Tamara Korošec Njena.si

Tamara po koncu razmerja ognjevita po srcu in ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 05.11.2018 09:30:23

Maribor – priložnost in izziv mladih

Vse družbe so medgeneracijske družbe. Mladi so še posebej pomembna generacijska skupina, saj šele vstopajo v skupno upravljanje in delovanje, predvsem pa so tisti, ki jim bodo starejše generacije prepustile skupno zapuščino.
Prioriteta na področju mladih v Mariboru mora postati njihovo vključevanje v oblikovanje, izvajanje in evalvacije ciljev in ukrepov, ki so zanje pomembni in so hkrati tudi temeljna načela mladinske politike. Glas mladih se mora slišati pri oblikovanju vseh politik in ukrepov Mestne občine Maribor, ki zadevajo predvsem njih in s tem njihovo in skupno medgeneracijsko prihodnost.
Znotraj horizonta celovitosti pristopa do položaja mladih bomo v Mariboru okrepili mladinski del, tako v smislu izgradnje mreže mladinskih centrov skozi participatoren proces, kot krepitve programov mladinskega dela. Poudarek bomo dali povečanju možnosti za zaposlovanje mladih in reševanju njihove stanovanjske problematike, ki sta ključni prelomnici na poti do njihove samostojnosti.

Maribor – priložnost in izziv mladih03

Ker se zavedamo problematike in izzivov mladih, bomo ustanovili samostojen urad za mladino, katerega glavna naloga bo vzpostaviti konsistenten sistem ključnih kazalcev stanja na mladinskem področju, ki bodo učinkovita podlaga za evalviranje lokalne mladinske politike in oblikovanje ustreznih razvojnih ciljev, ter sistematično in kontinuirano spremlja stanje in potrebe mladih v mestu, zlasti ranljivih skupin.

Maribor – priložnost in izziv mladih01

Za mladinske centre je potrebno zagotavljanje infrastrukture z ustrezno kadrovsko in programsko podporo. Mladi potrebujejo prostore, ki jih samoupravljajo in soustvarjajo, namenjene sprostitvi, druženju, izmenjavi mnenj, idej, povezovanju, projektnemu delu, izvajanju aktivnosti (delavnic, izobraževanj, seminarjev, debat…). Zavzemali se bomo za ciljno zaposlovanje mladih v mladinskih organizacijah in subvencije mladinskim organizacijam za zaposlovanje mladih. Vzpostavili bomo sistem plačanih pripravništev in mentorstev v mariborskih javnih podjetjih in zagotavljanje prvih izkušenj na trgu dela.
Bodimo spet Maribor.

Članki iz rubrike