osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

mojca sencar -foto  MJP Svet24.si

Po dolgi bolezni je preminula Mojca Senčar

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 05.11.2018 09:30:23

Maribor – priložnost in izziv mladih

Vse družbe so medgeneracijske družbe. Mladi so še posebej pomembna generacijska skupina, saj šele vstopajo v skupno upravljanje in delovanje, predvsem pa so tisti, ki jim bodo starejše generacije prepustile skupno zapuščino.
Prioriteta na področju mladih v Mariboru mora postati njihovo vključevanje v oblikovanje, izvajanje in evalvacije ciljev in ukrepov, ki so zanje pomembni in so hkrati tudi temeljna načela mladinske politike. Glas mladih se mora slišati pri oblikovanju vseh politik in ukrepov Mestne občine Maribor, ki zadevajo predvsem njih in s tem njihovo in skupno medgeneracijsko prihodnost.
Znotraj horizonta celovitosti pristopa do položaja mladih bomo v Mariboru okrepili mladinski del, tako v smislu izgradnje mreže mladinskih centrov skozi participatoren proces, kot krepitve programov mladinskega dela. Poudarek bomo dali povečanju možnosti za zaposlovanje mladih in reševanju njihove stanovanjske problematike, ki sta ključni prelomnici na poti do njihove samostojnosti.

Maribor – priložnost in izziv mladih03

Ker se zavedamo problematike in izzivov mladih, bomo ustanovili samostojen urad za mladino, katerega glavna naloga bo vzpostaviti konsistenten sistem ključnih kazalcev stanja na mladinskem področju, ki bodo učinkovita podlaga za evalviranje lokalne mladinske politike in oblikovanje ustreznih razvojnih ciljev, ter sistematično in kontinuirano spremlja stanje in potrebe mladih v mestu, zlasti ranljivih skupin.

Maribor – priložnost in izziv mladih01

Za mladinske centre je potrebno zagotavljanje infrastrukture z ustrezno kadrovsko in programsko podporo. Mladi potrebujejo prostore, ki jih samoupravljajo in soustvarjajo, namenjene sprostitvi, druženju, izmenjavi mnenj, idej, povezovanju, projektnemu delu, izvajanju aktivnosti (delavnic, izobraževanj, seminarjev, debat…). Zavzemali se bomo za ciljno zaposlovanje mladih v mladinskih organizacijah in subvencije mladinskim organizacijam za zaposlovanje mladih. Vzpostavili bomo sistem plačanih pripravništev in mentorstev v mariborskih javnih podjetjih in zagotavljanje prvih izkušenj na trgu dela.
Bodimo spet Maribor.

Članki iz rubrike