Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. julija

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

ljfw 6 Njena.si

Takole mami Bizovičarjeva Anela

ue
ue
0 09.10.2018 21:45:46

Kako sta se zaljubila SLOVENSKI ŠPORTNI NOVINAR in LEPA NOVINARKA IZ UGANDE? (foto)

Šimen Zupančič
Svet je v resnici postal globalna vas. In nič nenavadnega ni, da kakšen naš kolega najde življensko sopotnico v daljni Afriki.


V zakonski stan sta v Ugandi skočila tamkajšnja priznana športna novinarka Ritah Aliguma in dolgoletni predsednik društva športnih novinarjev Slovenije, sicer dolgoletni novinar Sta in pred tem prvi tiskovni predstavnik samostojne slovenske olimpijske reprezentance Jože Zidar. Poroka je bila na obali Viktorijinega jezera, goste pa sta gostila na luksuzni in dragi večerji. Nekaj mesecev pred tem naj bi po pisanju ugandskih kolegov Zidar v tradicionalni ceremoniji spoznal Ritine starše, jim prinesel veliko daril in pustil sijajen vtis ter jih prepričal, da z njihovo hčerko misli nadvse resno. Aliguma je sicer podpredsednica ugandskega združenja športnih novinarjev in zelo visoko tako v afriškem kot svetovnem združenju.

zidar1
Šimen Zupančič


Zdaj pa sta oba mladoporočenca spregovorila tudi za slovenske medije, bolj natančno, za revijo Zarja.


"Ves dan je na skrivaj lovil moj pogled. Videti je bil tako umirjen. Kasneje je pristopil k meni in mi preprosto rekel, da sem lepa in da imam zapeljiv nasmeh," je za Zarjo povedala Ritah, ki bo z Jožetom živela v hiši v Velikih Laščah, kar bo od ugandske prestolnice Kampale velika sprememba. Prejšnji teden je prišla v Slovenijo in počasi se navaja na tukajšnje življenje.
Ritah in Jože sta se spoznala v Dohi, na svetovnem kongresu športnih novinarjev, potem pa sta ohranila stike in se nato v Bruslju odločila, da se vzameta. "Bila sva si usojena," je dejal Zidar.
Več preberite v novi številki Zarje, tudi na spletu:

Članki iz rubrike