nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 08.10.2018 12:01:29

Koncertni spektakel vrhunskih dalmatinskih klap je požel neverjetne ovacije

V ljubljanskih Stožicah je bil v petek, 5. oktobra, pravi praznik za vse ljubitelje prvovrstnih dalmatinskih klap in dalmatinske pesmi, ki sta ga organizirala VignaPr in Koda Events, ki ju poznamo tudi po letošnji vrhunski organizaciji koncerta Đorđa Balaševića v Areni Stožice in dveh velikih ekskluzivnih koncertov skupine 2CELLOS v Sloveniji, v Kopru in v Mariboru in ki že zdaj napovedujeta dva velika koncerta v Areni Stožice: koncert Tomislava Bralice in Klape Intrade 1. 2. 2019 in naslednji Dalmatinski spektakel 2019, ki bo 5. oktobra 2019.

Na skoraj štiriurnem koncertu v polni Areni je lahko več kot 7.500 oboževalcev klapske glasbe uživalo v nastopih vrhunskih, v regiji in širše priznanih in najboljših zasedb: klape Rišpet, klape Šufit, klape Maslina in klape Cambi. Kot posebni gostje pa so se predstavili Goran Karan in vrhunska zasedba Četiri tenora. Koncert je potekal v znamenju velikih emocij, navdušenja in tudi solza v spomin na velikana dalmatinske glasbe Oliverja Dragojevića.

Koncertni spektakel je bil res nekaj izjemnega, saj takšnega klapskega koncerta v Sloveniji ne pomnimo. Program, ki je trajal skoraj 4 ure, je začela klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, in ki je v 32-ih letih delovanja je prejela številne nagrade in priznanja, med drugimi kar desetih porinov. Na začetku koncertnega dogodka v Areni Stožice so med svojim programom dalmatinskih pesmi navdušili s pesmijo Oliverja Dragojevića Moj lipi andjele, za njimi pa je sledil nastop klape Šufit, ki je poleg izbora svojim najboljših pesmi, presenetila tudi s pesmijo Dragojevića Kad mi dodješ ti. Sledil je nastop Gorana Karana, ki se je s pesmimi poklonil tako Dragojeviću, kot tudi pokojni slovenski pevki Simoni Weiss, ki ji je v spomin zapel pesem Non llores mi querida, ki sta jo nekoč pela tudi v duetu.



Koncert, ki je bil že močno nabit z emocijami, od sreče, navdušenja pa tudi solza žalosti, so zasluženo nadaljevali vrhunski pevci Četiri tenora, ki so občinstvo dobesedno pognali s sedežev v stoječe ovacije. Sledil je nastop klape Maslina, najstarejše klapa na odru iz Dalmacije, ki je slovensko občinstvo iz vseh delov Slovenije navdušila s pesmijo bratov Avsenik Slovenija odkod lepote tvoje.

Občinstvo je nastopajoče večkrat pozdravilo s stoječimi ovacijami, sledil pa je še posebej čustven in mogočen nastop na koncu. Po velikem poklonu Gorana Karana v spomin na Oliverja Dragojevića, so nato skupaj zapeli prav vsi pevci, ki smo jih lahko spremljali na tem prečudovitem in neponovljivem koncertnem spektaklu vrhunskih klap in izvajalcev dalmatinske pesmi, in s tem so zaključili ta skoraj štiri ure trajajoči Dalmatinski spektakel v Areni Stožice.

Značke: glasba, koncert

Članki iz rubrike