andrej škufca 2 Odkrito.si

Andrej Škufca o nosečnosti: Dolgo sva čakala

piton Svet24.si

FOTO: Dedek iz smrtnega prijema pitona rešil ...

jasnovidnost Petisvet.si

Čutila sem, da se bo sinu zgodilo nekaj groznega

karl erjavec, alenka bratušek Svet24.si

Alenka Bratušek ogroža Karla Erjavca

danny leiner Svet24.si

Umrl režiser kultnih komedij Zadeta modela in ...

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

Severina Magija_1 Njena.si

Olala, ta lepotica je Severinina nečakinja!

nu
nu
0 08.10.2018 12:01:29

Koncertni spektakel vrhunskih dalmatinskih klap je požel neverjetne ovacije

V ljubljanskih Stožicah je bil v petek, 5. oktobra, pravi praznik za vse ljubitelje prvovrstnih dalmatinskih klap in dalmatinske pesmi, ki sta ga organizirala VignaPr in Koda Events, ki ju poznamo tudi po letošnji vrhunski organizaciji koncerta Đorđa Balaševića v Areni Stožice in dveh velikih ekskluzivnih koncertov skupine 2CELLOS v Sloveniji, v Kopru in v Mariboru in ki že zdaj napovedujeta dva velika koncerta v Areni Stožice: koncert Tomislava Bralice in Klape Intrade 1. 2. 2019 in naslednji Dalmatinski spektakel 2019, ki bo 5. oktobra 2019.

Na skoraj štiriurnem koncertu v polni Areni je lahko več kot 7.500 oboževalcev klapske glasbe uživalo v nastopih vrhunskih, v regiji in širše priznanih in najboljših zasedb: klape Rišpet, klape Šufit, klape Maslina in klape Cambi. Kot posebni gostje pa so se predstavili Goran Karan in vrhunska zasedba Četiri tenora. Koncert je potekal v znamenju velikih emocij, navdušenja in tudi solza v spomin na velikana dalmatinske glasbe Oliverja Dragojevića.

Koncertni spektakel je bil res nekaj izjemnega, saj takšnega klapskega koncerta v Sloveniji ne pomnimo. Program, ki je trajal skoraj 4 ure, je začela klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, in ki je v 32-ih letih delovanja je prejela številne nagrade in priznanja, med drugimi kar desetih porinov. Na začetku koncertnega dogodka v Areni Stožice so med svojim programom dalmatinskih pesmi navdušili s pesmijo Oliverja Dragojevića Moj lipi andjele, za njimi pa je sledil nastop klape Šufit, ki je poleg izbora svojim najboljših pesmi, presenetila tudi s pesmijo Dragojevića Kad mi dodješ ti. Sledil je nastop Gorana Karana, ki se je s pesmimi poklonil tako Dragojeviću, kot tudi pokojni slovenski pevki Simoni Weiss, ki ji je v spomin zapel pesem Non llores mi querida, ki sta jo nekoč pela tudi v duetu.Koncert, ki je bil že močno nabit z emocijami, od sreče, navdušenja pa tudi solza žalosti, so zasluženo nadaljevali vrhunski pevci Četiri tenora, ki so občinstvo dobesedno pognali s sedežev v stoječe ovacije. Sledil je nastop klape Maslina, najstarejše klapa na odru iz Dalmacije, ki je slovensko občinstvo iz vseh delov Slovenije navdušila s pesmijo bratov Avsenik Slovenija odkod lepote tvoje.

Občinstvo je nastopajoče večkrat pozdravilo s stoječimi ovacijami, sledil pa je še posebej čustven in mogočen nastop na koncu. Po velikem poklonu Gorana Karana v spomin na Oliverja Dragojevića, so nato skupaj zapeli prav vsi pevci, ki smo jih lahko spremljali na tem prečudovitem in neponovljivem koncertnem spektaklu vrhunskih klap in izvajalcev dalmatinske pesmi, in s tem so zaključili ta skoraj štiri ure trajajoči Dalmatinski spektakel v Areni Stožice.

Značke: glasba, koncert

Članki iz rubrike